Latvija aizliegusi pasažieru pārvadājumus uz sešām valstīm

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovСамолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига
Самолет авиакомпании Ryanair взлетает из аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 izplatības dēļ Latvija slēdz regulāros reisus uz Vatikānu, Andoru, Čehiju, Beļģiju, Nīderlandi un Franciju.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atjaunojis valstu sarakstu, pēc kuru apmeklējuma nav vajadzīga izolācija. Pie tam, SPKC aizliedzis regulāros lidojumus uz sešām valstīm, vēsta Mixnews.lv.

No 19. oktobra aizliegti pārlidojumi no Latvijas uz Vatikānu, Andoru, Čehiju, Beļģiju, Nīderlandi un Franciju. Toties tagad vairs nav vajadzīga pašizolācija, atgriežoties no Somijas, Grieķijas, Kipras, Igaunijas un Norvēģijas.

Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Pašvaldības vēlas saņemt vairāk informācijas par Covid-19 slimniekiem

Regulāri pasažieru pārvadājumi nav atļauti uz valstīm, kurās reģistrēti vairāk nekā 345,8 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Iepriekš Slimību profilakses un kontroles centrs informēja, ka tiek mainīta pieeja jautājumā par pašizolācijas prasību sliekšņa aprēķinu pēc atgriešanās Latvijā no ārzemēm.

No 10. oktobra pašizolācija jāievēro, atgriežoties no valstīm, kurās Covid-19 gadījumu kumulatīvais skaits 14 dienu laikā uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju pārsniedz 40,4 gadījumus no tagadējā saslimstības līmeņa Latvijā.

Patlaban vidējais nedēļas rādītājs Eiropas Savienīā un Eiropas ekonomiskajā zonā sastāda 172,9, tātad regulārie pasažieru parvadājumi nav atļauti uz valstīm ar vairāk nekā 345,8 gadījumiem uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Ziņu lente
0