Šuplinska paskaidroja interešu un sporta nodarbību ierobežojumu nozīmi

© Sputnik / Sergey MelkonovДевушка выполняет прыжки с приседаниями
Девушка выполняет прыжки с приседаниями - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interešu un sporta nodarbības – tā ir dažādu kolektīvu saskarsme, kas palielina Covid-19 izplatības risku, paziņoja Ilga Šuplinska.

RĪGA, 16. oktobris – Sputnik. Latvijas Ministru kabineta pieņemtie interešu nodarbību un sporta treniņu ierobežojumi paredzēti tam, lai izslēgtu atsevišķu cilvēku grupu saskarsmi, paskaidroja izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, vēsta Тvnet.lv.

Veselības ministrija uzskata, ka skolas klase, mājsaimniecība vai darba kolektīvs ir jāskata kā viena kopība, kurā nav vajadzīgas sejas maskas un sociālā distance. Savukārt interešu un sporta nodarbības – tā ir dažādu kolektīvu saskarsme, kas palielina Covid-19 izplatības riskus, pateica Šuplinska.

Во время занятия в тренажерном зале - Sputnik Latvija
"Sporta Latvijā nav un nebūs": sociālajos tīklos kritizē jaunos ierobežojumus Covid-19 dēļ

Taču ministre piebilda, ka, ja interešu nodarbības notiek tajā pašā kolektīvā, piemēram, mūzikas nodarbības bērnudārza grupā, tad tās var neierobežot.

Atgādināsim, ka sakarā ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu obligāto sejas masku lietošanu no 14. oktobra ieviesa tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijā, pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās.

Tāpat no 17. oktobra uz mēnesi īslaicīgi tiek aizliegti kolektīvie sporta treniņi iekštelpās. Amatieru sporta pasākumus varēs rīkot tikai ārpustelpās, neizmantojot ģērbtuves.

Neskaitot minēto, no 17. oktobra līdz 6. novembrim visā valstī netiks rīkoti bērnu interešu un amatiermākslas nodarbības bērnu un pieaugušo vidū – rīkots atļaut tikai individuālās nodarbības.

No 7. oktobra Latvijas sabiedriskajā transportā atkal ir ieviesta prasība lietot sejas maskas, kas aizsedz muti un degunu.

Ziņu lente
0