Latvija iesaldēja humanitāro palīdzību Ukrainai Covid-19 dēļ

© Sputnik / Сергей Аверин / Pāriet pie mediju bankasГуманитарная помощь
Гуманитарная помощь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas armija drošības apsvērumu pēc nevedīs humanitāro palīdzību Ukrainai, visi savāktie pārtikas produkti un mantas tiks izdalītas trūcīgajiem Latvijā.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šomēnes nepiegādās humanitāro kravu Ukrainai Covid-19 izplatības riska dēļ, raksta Lsm.lv. Visu savākto palīdzību, kurā ietilpst pārtikas produkti, apģērbs, apavi un citas dzīvai svarīgas lietas, jau tiek dalītas Skrundas, Kuldīgas un Rēzeknes maznodrošinātajiem iedzīvotājiem.

NBS kapelāns Elmārs Pļaviņš paziņoja, ka šobrīd humanitārās palīdzības sniegšana Ukrainai ir apturēta, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ ir radusies virkne tehnisku grūtību, tai skaitā nepieciešamā pašizolācija tiem, kas šo palīdzību piegādā. Pļaviņš uzsvēra, ka šodienas apstākļos karavīru palīdzība nebūs lieka arī Latvijā.

Торжественная церемония передачи Земессардзе от США средств разминирования Husky - Sputnik Latvija
Demogrāfiskā bedre: zemessargiem ļaus dienēt līdz 65 gadu vecumam

Latvija sniedz humanitāro palīdzību Ukrainai kopš 2014. gada.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka militārā ekipējuma ražošanas uzņēmums "SRC Brasa" sniegs humanitāro atbalstu Ukrainas Bruņoto spēku karavīriem 20 tūkstošu eiro apmērā.

"SRC Brasa" koordinācijā ar Nacionālo bruņoto spēku Kapelānu dienestu nodeva ukraiņu kareivjiem ekipējumu, kura ietilpst 99 ūdensnecaurlaidīgas jakas, 20 ziemas jakas, 48 siltinātas bikses un citi ekipējuma elementi, kurš paredzēts izmantošanai aukstā klimatā. Kopumā 214 zīmola Suited System vienības.

Kā toreiz skaidroja "SRC Brasa" valdes loceklis Kristiāns Brēdermanis, ka dāvinājuma mērķis ir paust solidaritāti Ukrainai un parādīt, ka Latvija, ņemot vērā esošo ģeopolitisko situāciju, ir svarīgs Kijevas sabiedrotais.

Ziņu lente
0