"Sporta Latvijā nav un nebūs": sociālajos tīklos kritizē jaunos ierobežojumus Covid-19 dēļ

© Sputnik / Руслан Кривобок / Pāriet pie mediju bankasВо время занятия в тренажерном зале
Во время занятия в тренажерном зале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji sūrojas par jaunajiem ierobežojumiem saistībā ar situācijas saasināšanos sakarā ar Covid-19 epidēmiju valstī – kāpēc restorānos sēdēt drīkst, bet ar sportu nodarboties ir aizliegts.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Pazīstama Latvijas žurnāliste Anita Daukšte, ilgus gadus esošā Neatkarīgās Rīta Avīzes (NRA) galvenā redaktore, ir pārsteigta ar ieviestajiem noteikumiem koronavīrusa uzliesmojuma Latvijā dēļ.

"Covid-19 visvairāk izplatās ģimenē, skolā un darba kolektīvā, bet maskas jāvelk veikalā un bibliotēkā. Ar Covid-19 vissmagāk slimo mazkustīgie un aptaukojušies, bet aizliedz sporta nodarbības. Vairākās pašvaldībās nav ar Covid-19 slimo, bet ierobežojumi visā Latvijā," uzskaita Facebook lapā jauno ierobežojumu dīvainības Anita Daukšte.

Vēl vienu publikāciju ar neizpratni par jaunajiem ierobežojumiem savā Facebook lapā publicēja sportists un fitnesa treneris Kaspars Vilde. Tajā viņš padalījās domās sakarā ar aizvakardienas valdības aizliegumu grupveida sporta nodarbību rīkošanai iekštelpās.

"Piedodiet atvainojiet, bet buhāt līdz vempra stāvoklim ir atļauts, bet cilvēkiem trenera klātbūtnē, bez nekādas pieskaršanās vienam otram, lai rūpētos par savu veselību ir aizliegts?" brīnās viņš un turpina: "Te vispār ir kāds sakars šim visam, vai kārtējais bizness valdībai? Tjipa, sporta klubi un treneri nemaksā gana lielus nodokļus, tādēļ tos var klapēt ciet? Jūs to nopietni?"

Viņš atzīmē, ka ne visi var atļauties trenēties privātā kārtībā un tāpēc apmeklē grupveida treniņus. Cilvēkiem ir jārūpējas par savu veselību: "A kas te notiek? Dzeriet, dzeriet alkašu tauta, dzeriet. Bet dejot, nē, sportam, nē, veselībai, nē, sporta pasākumiem, nē, viss, kas ir labs iet viens liels, trekns NĒ!"

Sportists uzskata, ka varasiestādes izrāda infantilismu un tā vietā, lai parūpētos par nācijas veselību, rīkojas taisni pretēji.

"Cik aklam un stulbam ir jābūt, lai kāds šim visam vispār piekristu? Grupu nodarbībām ir jābūt, dejot ir jāatļauj, kustēties ir jāatļauj, dzīvot veselīgi ir jāatļauj," raksta Vilde.

No kritikas neatturējās pat Valērijas Kargins – Latvijas uzņēmējs, viens no Parex bankas dibinātājiem, kurš savulaik tika atzīts par vienu no biznesa līderiem Eiropā. Savā Twitter lapā viņš uzrakstīja, ka ar šādiem no jauna ieviestiem noteikumiem sporta Latvijā vairs nebūs, savukārt Latvijas sportistu nākotne ir zem lielas jautājuma zīmes. Tāpat Kargins piebilda, ka nesaprot, kādēļ restorānā drīkst sēdēt 4 cilvēki pie galda, bet sportistiem ir jāatceļ savi treniņi grupās. Tāpat viņam nav skaidrs, kāpēc ir atceltas vietējās sacensības, bet starptautiskie turnīri drīkst notikt.

​Bērnu kapueiras akadēmijas vadītāja arī pastāstīja par savām domām attiecībā uz ierobežojumiem un grūtībām darbā.

Atgādināsim, ka no vakardienas Latvijā tika paplašināts vietu saraksts, kur obligāti ir jālieto sejas maska. No 7. oktobra šo prasību ieviesa braucieniem sabiedriskajā transportā, taču Covid-19 gadījumu skaita pieauguma dēļ valstī tika paplašināts maskas lietošanas vietu saraksts.

Turpmāk maska ir obligāti jālieto tirdzniecības vietās, kultūras un reliģijas iestādēs, stacijās pasta nodaļās un citās cilvēku pulcēšanās vietās.

Ziņu lente
0