Pasaules zīmols: Latvijas šokolādes fabrika iekļuva labāko pieciniekā

© Sputnik / Sergey MelkonovНа экскурсии можно продегустировать разные виды шоколада
На экскурсии можно продегустировать разные виды шоколада - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas šokolāde bez cukura iekļuva šī segmenta pasaules labāko pieciniekā, kopā ar tādiem lieliem nozares pārstāvjiem kā Lindt, Hershey un Godiva.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Pasaules lielākais mārketinga pētījumu izdevējs QY Research iekļāva Latvijas konditorejas fabriku Pobeda Confectionery pasaules labāko šokolādes bez cukura ražotāju pieciniekā, raksta Tvnet.lv. Tāpat pieciniekā iekļuva Lindt & Sprungli, Hershey, Godiva Chocolatier un Lily’s.

Fabrikas ģenerāldirektors Andrejs Muravjovs izteica pateicību par šādu godu. Pēc viņa sacītā, šāds vērtējums no pasaulē atzīta avota ir iemesls lepoties ar Latviju. Viņš uzskata, ka tas veicinās Latvijas šokolādes pieprasījuma pieaugumu visā pasaulē.

Российский шоколад производится в городе Вентспилс, где Победа открыла фабрику - Sputnik Latvija
Šokolādes fabrika no Krievijas investē divus miljonus eiro ražotnē Ventspilī

"Mūsu tehnologi ilgi strādāja, lai izveidotu formulu šokolādei ar stēviju. Rezultātā tapa ne tikai ļoti kvalitatīvi un garšīgi, bet arī veselīgi produkti ar pievienoto vērtību," pateica Muravjovs.

Tiek ziņots, ka ir trīs Pobeda Confectionery šokolādes bez cukura veidi – rūgtā, tumšā un piena. Savukārt šokolāde ar stēviju, kuru vēl dēvē par meduszāli un izmanto cukura aizvietošanai, satur mazāk kaloriju, salīdzinājumā ar klasisko šokolādes recepti.

Tāpat Latvijas fabrika ražošanā izmanto inulīnu – dabisko polisaharīdu-prebiotiķi, kurš labvēlīgi ietekmē kuņģa un zarnu trakta darbību, kā arī kopumā stiprina imunitāti.

Zīmols "Pobeda" tika dibināts Krievijā 1999. gadā, savukārt 2016. gadā Latvijā atvērās fabrika Pobeda Confectionery, kura aizņem 4090 kvadrātmetrus lielas ražošanas telpas. Ventspilī esošo ražotni vada jau otrā "šokolatjē" paaudze – dibinātāju dēls, Pobeda Confectionery līdzdibinātājs un ģenerāldirektors Andrejs Muravjovs.

Iepriekš Sputnik Latvija stāstīja par fabrikas darbu, mūsu korespondenti viesojās konditorejas cehos un pavēroja, kā šokolāde mājo savu ceļu – no kakao pupām līdz jau iepakotām tāfelītēm un konfektēm.

Ziņu lente
0