Pēc atgriešanās Latvijā pašizolācija ir lieka: SPKC atjaunojis valstu sarakstu

© Unsplash / yousef alfuhigiПутешествие, аэропорт
Путешествие, аэропорт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā mainījušies koronavīrusa infekcijas sliekšņa aprēķina principi: tagad pašizolācija ir jāievēro, atgriežoties no valstīm, kurās Covid-19 gadījumu skaita kumulatīvais 14 dienu rādītās uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju pārsniedz 40,4.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Slimības profilakses un kontroles centrs (SPKC) informēja, ka, mainoties pašizolācijas prasību slieksnim, kas jāievēro, atgriežoties Latvijā no ārzemēm, pašizolācija nav jāievēro pēc brauciena uz Somiju, Norvēģiju, Kipru un Vatikānu, Urugvaju, Japānu, Dienvidkoreju, Ruandu, Austrāliju, Jaunzēlandi un Taizemi, vēsta Mixnews.lv.

Pašizolācija jāievēro, atgriežoties no valstīm, kurās Covid-19 gadījumu skaita kumulatīvais 14 dienu rādītās uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju pārsniedz 40,4 gadījumus.

Par augsta riska valstīm atzīta Luksemburga, Slovākija, Rumānija, Ungārija, Slovēnija, Austrija, Īrija, Malta, Portugāle, Dānija, Šveice, Horvātija, Polija, Monako, Zviedrija, Itālija, Lietuva, Bulgārija un Igaunija. Šajās valstīs divu nedēļu kumulatīvais saslimšanas rādītājs pārsniedz 50.

Рижский марафон - 2019 - Sputnik Latvija
Valdība atcēlusi Rīgas maratonu un ieviesusi jaunus ierobežojumus

Pasažieru pārvadājumi uz Latviju aizliegti no Andoras, Spānijas, Čehijas, Nīderlandes un Beļģijas.

Atgādināsim, ka 10. oktobrī valstī tika reģistrēti 89 jauni saslimšanas gadījumi, bet piektdien, 9. oktobrī Latvija uzstādīja antirekordu inficēto skaita ziņā – reģistrēti 137 jauni gadījumi.

Koronavīrusa testu apstiprinošo rezultātu skaits valstī sasniedzis 3%. Iepriekš SPKC paziņoja: kad sasniegts šis slieksnis, tiek uzskatīts, ka infekcija izplatās ātri un nekontrolējami.

Ziņu lente
0