Saeimas deputāts Adamovičs tiek apsūdzēts trīs Krimināllikuma pantu pārkāpumos

© Sputnik / Алексей ДружининПортфель с документами
Портфель с документами  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāts Aldis Adamovičs vakar tika izsaukts uz parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdi, kur iepazinās ar viņam izvirzītajām apsūdzībām.

RĪGA, 8. oktobris – Sputnik. Trešdien no rīta, 7. oktobrī, prokuratūra nosūtīja Saeimai pieprasījumu ar lūgumu izdot deputātu Aldi Adamoviču ("Jaunā Vienotība") kriminālvajāšanai par krāpšanu, ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un dienestviltojumu, raksta BВ.lv. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija tajā pašā dienā vienbalsīgi pieņēma lēmumu par deputāta izdošanu.

Tiek ziņots, ka Adamovičs pastrādāja pārkāpumus pēc trīs Krimināllikuma pantiem 13. Saeimas pilnvaru periodā, pēc 2018. gada novembra.

Бюро по предотвращению и борьбе с коррупцией (KNAB) - Sputnik Latvija
KNAB iniciējis kriminālvajāšanu pret vienu no Saeimas deputātiem

Adamoviča advokāte Ieva Garanča pastāstīja, ka kriminālprocess uzsākts sakarā ar deputātu kompensācijām par transportu un mājokļa īri. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzskata, ka deputāts krāpnieciskā veidā saņēma kompensāciju par transporta izdevumiem 83 eiro apmērā un aptuveni 2000 eiro par mājokļa īri. Pats Adamovičs savu vainu noliedz.

Advokāte uzskata, ka šajā gadījumā runa ir par dažādu likuma interpretēšanu, jo nekur nav teikts, cik ilgi deputāts drīkst izmantot noīrēto dzīvokli.

Kas attiecas uz transporta izdevumiem – ir divi čeki, par kuriem KNAB ir pretenzijas, un par vienu no tiem Adamovičs atzinis, ka kļūdījies, un jau ir atgriezis kompensāciju valstij. Otrajā gadījumā deputāts iepildīja degvielu viņam nepiederošā automašīnā, taču brauca ar to darba lietās, paskaidroja advokāte.

Ziņu lente
0