Latvijas iedzīvotāji sākuši vairāk ticēt protestu efektivitātei

© Sputnik / Sergey MelkonovАктивисты проводят пикет против строительства здания СГБ на месте бывшего велотрека Mars
Активисты проводят пикет против строительства здания СГБ на месте бывшего велотрека Mars - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad nedaudz vairāk respondentu paziņoja, ka piketi un petīcijas spēj ietekmēt Latvijas varu; ar ko šādu nobīdi skaidro sociologs.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Šogad nedaudz palielinājusies Latvijas iedzīvotāju daļa, kuri tic protestu akciju efektivitātei. Šādi ir pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti, kurus Twitter publicēja tā direktors Arnis Kaktiņš.

Respondentiem tika jautāts, vai viņi uzskata, ka, piedaloties protesta akcijās – piketos, demonstrācijās, streikos un petīciju parakstīšanā, – ir iespējams panākt, ka varasiestādes pieņem protestētājiem vēlamo lēmumu.

Vairākums (58%) joprojām neuzskata protesta akcijas par efektīvu varas ietekmēšanas veidu. Taču, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, to cilvēku daļa, kas tic iespējai panākt vēlamo ar protestiem, ir pieaugusi no pērnā gada rekordzemā 31% līdz 37%, tātad pieaugums sastāda 6%. Tiesa, pats Kaktiņš neuzskata, ka šī svārstība liecina par kaut kādu stabilu tendenci.

"Pēc atplūdiem parasti nāk uzplūdi (vai arī, kas ticamāk, tās lielā mērā ir tikai mērījumu statistiskās kļūdas izsauktas svārstības)," uzrakstīja sociologs.

Ziņu lente
0