Viņķele: plānveida medicīnisko pakalpojumus neatcels pilnībā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Veselības ministrija neplāno pilnu plānveida pakalpojumu apturēšanu – tas nav tik ļoti nepieciešams slimnīcām un slikti ietekmēs iedzīvotāju veselību.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Sakarā ar Covid-19 saslimstības situācijas saasināšanos Latvijā var tikt ierobežota ambulatoru un plānveida medicīnisko pakalpojumu sniegšana, taču tiek netiks apturēti pilnībā, sacīja telekanāla TV3 raidījumā "900 sekundes" veselības ministre Ilze Viņķele.

Pēdējo divu nedēļu laikā Latvijā ir vērojams rekordliels saslimstības pieaugums – 172%, salīdzinājumā ar 14% vidēji Eiropā. No 7. oktobra valstī tiek ieviesta obligāta sejas masku valkāšana sabiedriskajā transportā.

Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Valdība pagaidām negrasās atjaunot ārkārtējās situācijas režīmu

Iepriekšējā, pavasara Covid-19 uzliesmojuma laikā valstī Viņķele izdeva rīkojumu līdz ārkārtējās situācijas režīma atcelšanai daļēji ierobežot medicīnisko pakalpojumu sniegšanu gan valsts, gan privātajās medicīnas iestādēs. Taču, pēc viņas sacītā, šoreiz nekas tāds nenotikšot.

Viņa paskaidroja, ka pavasarī medicīnisko pakalpojumu ierobežošana bija nepieciešama, lai medicīnas iestādēm tiktu dota iespēja sagatavoties un pasargāt no infekcijas pašus mediķus. Taču šobrīd pakalpojumu apturēšana ir nepieļaujama, jo pārredzamajā nākotnē tam var būt negatīvas sekas iedzīvotāju veselībai.

"Varbūt, ja tas būs nepieciešams, var tikt mazināts plūsmu lielums, bet tādu slēgšanu ciet, kā tas bija pavasarī, mēs neplānojam," paziņoja ministre.

Tāpat Viņķele norādīja, ka pēdējo mēnešu laikā slimnīcas ievērojami cēlušas savu gatavību pacientu ar Covid-19 uzņemšanai.

Tajā pašā laikā Veselības ministrijas vadītāja pievērsa uzmanību tam, ka ir mainījusies cilvēku vecuma struktūra, kuriem ir nepieciešama ārstēšanās stacionārā Covid-19 dēļ.

"Ja pavasarī tie pārsvarā bija cilvēki gados vai krietni gados, tad šobrīd mums ir arī cilvēki 40-45 gadu vecuma grupā, un šis ir tikai apliecinājums, ka Covid-19 diemžēl ir bīstama un ļoti lipīga slimība," sacīja ministre.

Ziņu lente
0