Pēc mums kaut ūdens plūdi: Covid-19 mudina cilvēkus nostāties uz noziegumu ceļa

© Sputnik / Евгений БиятовМужчина в наручниках
Мужчина в наручниках - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Noziedzības pieaugumu Latvijā Valsts policija saista ar reemigrantiem, kuri bijuši spiesti atgriezties valstī.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Latvijā pieaudzis smago un īpaši smago noziegumu skaits, vēsta Mixnews.

Valsts policijas apkopotā informācija, kas iesniegta Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā, liecina, ka pērn astoņu mēnešu laikā reģistrēti 989 īpaši smagi un 5580 smagi noziegumi, bet šogad šajā pašā periodā atbilstoši: 1134 un 5998 noziegumi.

Valsts policijas Kriminālmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks paskaidroja, ka šajā statistikā iekļautas ne tikai zādzības un slepkavības, bet arī citi organizētu grupu pastrādāti noziegumi, piemēram, krāpšanās.

Экскаватор - Sputnik Latvija
Igauņi zog ekskavatorus Somijā

Policija plāno vēlāk izanalizēt noziedzības izaugsmes iemeslus, jo pagaidām tie ir dati tikai par 8 mēnešiem. 

Ruks pieļāva, ka cita starpā noziegumus pastrādā arī valstspiederīgie, kuri savulaik devušies uz ārzemēm darba un labākas dzīves meklējumos, bet tagad pandēmijas dēļ atgriezušies.

Interesanti, ka daudzu noziegumu statistika valstī, gluži pretēji, uzrāda lejupslīdi pandēmijas pirmajā periodā. Piemēram, vairākas apdrošināšanas kompānijas stāsta, ka automašīnu zādzības saruka gandrīz par 40%. Tās bija atjaunotās robežkontroles sekas, jo luksa klases automašīnu zādzības Latvijā parasti notiek pēc pasūtījuma no NVS valstīm.

Samazinājies dzīvokļa zādzību skaits: daudzi strādā attālināti, turklāt karantīnas noteikumu dēļ dažas ģimenes bija spiestas sadalīties un apmesties vairākos līdz šim tukšos dzīvokļos vai mājās. Nepieciešamība ievērot distanci ļāvusi samazināt zādzību skaitu veikalos un kabatzagļu darbību.

Toties pieaudzis izsaukumu skaits uz konfliktiem ģimenē, biežāk zog velosipēdus un automašīnu rezerves daļas.

Ziņu lente
0