Gandrīz 500 baltkrievu IT kompāniju darbinieku pārvāksies uz Latviju

© pexels / rawpixelРабота в офисе
Работа в офисе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šobrīd 12 uzņēmumi no Baltkrievijas pieņēmuši Latvijas aicinājumu sadarboties un ir gatavi pārvest uz Latviju savus darbiniekus.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Jau 12 Baltkrievijas uzņēmumi pieņēmuši lēmumu pārcelt savu biznesu uz Latviju, taksta Press.lv. Plānots, ka Latvijā ieradīsies 470 šo firmu darbinieki. Pārsvarā tie ir vadošie speciālisti un valdes pārstāvji.

Ekonomikas ministrija informēja, ka uzņēmumi saistīti ar informācijas, komunikāciju un citām tehnoloģijām, daži no tiem – arī ar "zaļo enerģiju".

Мужчина в пустом офисе - Sputnik Latvija
Tādi kadri mums ir vajadzīgi: Latvija pacīnīsies par baltkrievu speciālistiem

Daļa uzņēmumu starp tiem, kuri gatavi pārcelties uz Latviju, saskaņā ar Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likumu, tiek kvalificēti kā jaunuzņēmumi.

Iepriekš vēstīts, ka Latvija ir gatava uzņemt augsti kvalificētus darbiniekus no Baltkrievijas, piešķirt viņiem termiņuzturēšanās atļauju, kā arī sniegt atbalstu.

Iepriekš Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns pastāstīja, ka desmit Baltkrievijas uzņēmumi patlaban daļēji vai pilnībā pieņēmuši lēmumu pārcelt savu darbību uz Latviju. Rožkalns informēja, ka aģentūra strādā sadarbībā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, Robežsardzi un finanšu uzraudzības un citām institūcijām, lai sagatavotu atbilstošu un praksē pārbaudītu ceļa karti tiem uzņēmējiem, kuri lems par labu Latvijas piedāvājumam. Valsts ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs pastāstīja, ka tiek izstrādāti risinājumi, lai baltkrievu kompānijām būtu visas iespējas pēc iespējas ātrāk pārcelties uz Latviju.

Ar mērķi operatīvi apstrādāt uzņēmēju pieteikumus izveidota īpaša komanda, ko veido LIAA un PMLP speciālisti. Tiek piedāvāti vairāki risinājumi, piemēram, tā saucamā jaunuzņēmumu vīza vai Eiropas Savienības "zilā karte" jeb termiņuzturēšanās atļauja augsti kvalificētiem speciālistiem un viņu ģimenes locekļiem.

Ziņu lente
0