La La Land: sociālos tīklus šokējusi "Pasažieru vilciena" rebrendinga cena

© Sputnik / Sergey MelkonovЭлектричка в Риге
Электричка в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lasītāji sašutuši par uzņēmuma "Pasažieru vilciens" gaidāmo pārdēvēšanu – viņiem nepatīk ne jaunais nosaukums, ne tā cena.

RĪGA, 8. septembris — Sputnik. Uzņēmumu "Pasažieru vilciens" plānots pārdēvēt par "VIVI Latvija", bet pats rebrendings varētu izmaksāt no dažiem desmitiem līdz 100 tūkstošiem eiro, pastāstīja raidījums "Nekā personīga" telekanālā TV3.

Pērnā gada 16. aprīlī tika izsludināts konkurss "Pasažieru vilciena" jaunā brenda izveidei. Tas noslēdzās 24. maijā. Galu galā to izstrādāja kompānija "Dizaina studija TEIKA". Valsts ieņēmumu dienesta dati liecina, ka uzņēmumam konkursa laikā un līguma noslēgšanas brīdī bija nodokļu parādi – 2019. gada maijā tie sasniedza 10 tūkstošus eiro.

Латвийская железная дорога. Дизель поезд - Sputnik Latvija
Visam uzliktas sankcijas: Latvijas nevar nopirkt KF detaļas vilcienu remontam

Jaunumu par uzņēmuma rebrendingu sociālo tīklu lasītāji uztvēra naidīgi un pieminēja visus "Pasažieru vilciena" grēciņus.

"Vai Tālis Linkaits un Pasažieru vilciens var man paskaidrot, kādēļ uzņēmumam, kuram ir monopols Latvijā, ir nepieciešams rebrendings? Vai šādi plānots pasažieru skaitu palielināt?" bija neizpratnē Salvis Petriks.

​​"Vot šis beidzot ir gadījums, kad zīmols ČISTA nav problēma, kamooooon, galīgi nojūgušies," komentēja Patrick Bateman.

​​"Jo "naudas ir tk daudz, kā nekad nav bijis. Ļoti, ļoti daudz naudas!!!". Man jau ir idejas, starp citu. Piemēram, pietiktu ar viena burta maiņu. "Pasažieru Velciens".  Paldies. Nav par ko. Man pietiks ar 99 štukām," sarkastiski rakstīja pazīstamais latviešu reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks.

​"Tagad derētu parādīt to partiju darboņus, kurus PV gadiem ilgi piebaroja par lojalitāti tiesiskumam," ieteica jurists Aivars Borovkovs.

​​"Nu lūdzu, lūdzu paskaidrojiet, kāpēc to vajag? Kam traucē vecais, saprotamais nosaukums "Pasažieru vilciens"?" lūdzās Vladimirs Makarovs.

​​"Es domāju, ka rebrandingu vajag arī Latvijai. Pārsauksim par LaLa. Tad vismaz ārzemniekiem viss būs skaidrs, kas te ir - La La land," radošu risinājumu piedāvāja Ivars Lipskis.

​​"Tāli Linkaiti, tas ir nopietni? Monopolistam ir jātērējas, lai nomainītu nosaukumu?" nespēj aptvert lasītājs ar lietotājvārdu "Lielais jautājums".

​"Tudiš - Pī. Vai nebūtu jaukāks vārdiņš vilcienam un visam tur notiekošajam? Pie viena jēgu ieliktu Rimčika sauklim. win-win," vēl vienu variantu piedāvāja uzņēmējs Normunds Bergs.

​""Pasažieru vilciens" turpmāk sauksies VIVI. Rebrendings izmaksās 100 000 €. Nosaukums nav oriģināls, tāpēc būs jācenšas izcelties starp citiem, jau esošajiem VIVI," konstatēja komentētājs Nepareizais un pievienoja video ar citiem zīmolu nosaukumiem.

​Atgādināsim, ka aptuveni pirms gada uzņēmums "Pasažieru vilciens" noslēdza līgumu ar čehu kompāniju Škoda Vagonka par 32 elektrovilcienu piegādi par gandrīz 256 miljoniem eiro. Avanss – aptuveni  30 miljoni – jau ir samaksāts. Tā tika pielikts punkts desmitgadēm ieilgušajam skandalozajam iepirkuma procesam. Faktiski tas nozīmē, ka 2023. gadā tiks nomainīti visi pasažieru elektrovilcieni, un šobrīd Latvijā darba kārtībā atlikuši 26 rūpnīcas RVR elektrovilcieni.

Руководители Skoda Vagonka с подписанным договором - Sputnik Latvija
Viena tualete uz 500 pasažieriem? Vai tiešām tie Latvijas čehu elektrovilcieni ir tik labi

Tiesa, kā noskaidroja "Nekā Personīga" žurnālisti, jauno vilcienu ražošana vēl nav sākusies, lai arī tai bija jāsākas augustā. Nav apstiprināts vilcienu tehniskais projekts, ko "Pasažieru vilciens" izstrādāja kopā ar čehu uzņēmumu.

"Škoda Vagonka" pārstāvis Ivo Gurņaks pamatoja aizkavēšanos ar koronavīrusu un apsolīja, ka viss bus gatavs, lai arī ar nelielu aizkavēšanos. Savukārt "Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis pastāstīja žurnālistiem, ka tie ir iekšējie termiņi un var mainīties, bet vilcienu piegādes termiņš paliek nemainīgs – 2022. gada maijs.

Ziņu lente
0