Paspēt pirms jauniem ierobežojumiem: igauņi metušies uz Latviju pirkt alkoholu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbraucis pēc gāzes, pie viena arī alkohola rezervi iegādājies: pierobežas veikalu autostāvvietas Latvijā pārpilda mašīnas ar Igaunijas reģistrācijas numuriem.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Pastāvot riskam, ka Latvijas valdība ieviesīs karantīnu atbraucējiem no Igaunijas, pierobežas veikalos pieaudzis pircēju skaits no Igaunijas. Lielās autostāvvietas veikalu priekšā pārpilda mašīnas ar Igaunijas reģistrācijas numuriem, vēsta Rus.err.ee.

Koits pēc alkoholisko dzērienu veikala apmeklējuma pastāstīja, ka uz Latviju atbraucis pēc gāzes. "Patiesībā atbraucu, lai apmainītu propāna balonus. Kas zina, kad tie atkal parādīsies. Igaunijā tos vairs nemaina, taču ar gāzi laukos ir lētāk – uz tās gatavo ēdienu, ar to apkurina," stāsta Koits.

Пиво - Sputnik Latvija
Pametam ballīti: kas sagaida Latvijas pierobežas tirdzniecību

Pircējs konstatēja, ka igauņu interese par Latvijā pārdodamo alkoholu ir diezgan liela.

"Igauņi vēl joprojām nevar iztikt bez Latvijas alkohola. Visu stāvvietu aizpilda igauņu automašīnas, ir mašīnas ar somu nomuriem. Brauc dažādu iemeslu dēļ. Dažs brauc ekskursijā ar bērniem, cits vēlas kaut ko apskatīt, piemēram, Siguldu. Bet atpakaļceļā nevar pabraukt garām, ja uzbūvēta autostāvvieta," viņš paskaidroja.

Ainažu veikala "SuperAlko" direktore Jolanta Branta pastāstīja, ka galvenokārt iepērkas igauņi.

Pircējs Tarmo tur iegriezies, atgriežoties Igaunijā. Viņš konstatēja, ka veikalā bijuši arī somi un latvieši, stāvvietā bija arī mašīna ar Vācijas numuru.

"Tas ir internacionāli, kad dzer, visi ir vienlīdzīgi. Taču igauņu ir visvairāk. Protams, tāpēc, ka veikals ir tieši uz Igaunijas robežas," viņš atzīmēja.

Atgādināsim, ka popularitātes apogeju igauņu alkotūrisms Latvijā sasniedza, kad Igaunija pacēla akcīzes nodokli alkoholiskajiem dzērieniem. Vēlāk Igaunijas valdība aprēķināja zaudējumus un bija spiesta atkal samazināt nodokli, - pēc tam igauņu entuziasms mazliet kritās.

Ziņu lente
0