Viņķele aicina atturēties no braucieniem uz Lietuvu un Igauniju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis savā starpā ir ekonomiski sasaistītas, tādēļ Igaunijas un Lietuvas iekļaušana "dzeltenajā sarakstā" vedīs pie daudzām grūtībām.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Tuvu kontaktu saglabāšana ar Lietuvu un Igauniju var novest pie nopietnākiem ierobežojumiem Latvijā, paziņoja Latvijas Radio intervijā veselības ministre Ilze Viņķele.

Šodien Lietuva un Igaunija var tikt iekļautas valstu sarakstā, atgriežoties no kurām ir jāievēro pašizolācija.

Pēc ministres sacītā, maijā, kad Baltijas valstis vienojās par iekšējo robežu atvēršanu uz vienādiem epidemioloģiskās drošības nosacījumiem, Lietuva un Igaunija vienpusējā kārtā pārstāja tos ievērot un nepaziņoja par to Latvijai: piemēram, atjaunoja aviosatiksmi ar valstīm ar augstu saslimstības līmeni.

Министр внутренних дел Сандис Гиргенс - Sputnik Latvija
Lietuvas iekļaušana "dzeltenajā sarakstā" palielinās IeM darba slodzi

Viņķele atgādināja, ka ierobežojumu iebraukšanai Latvijā no Lietuvas un Igaunijas būs ievērojami sarežģītāki, salīdzinot ar ierobežojumiem, kuri skar ieceļošanu no citām Eiropas valstīm, jo Baltijas valstis ir savā starpā ekonomiski sasaistītas. Piemēram, cilvēkiem, kuri mācās un strādā kaimiņvalstī, tiks izstrādāti īpaši braucienu nosacījumi.

Taču bez ierobežojumiem nevar iztikt – ja saglabā atvērtu kontaktēšanu ar kaimiņiem Baltijā, situācija var pasliktināties pašā Latvijā, un nāksies atkal ieviest ierobežojumus valsts iekšienē, sacīja Viņķele.

Taču Latvijā pagaidām pēdējo divu nedēļu garumā saglabājas inficēšanās līmeni 4,2 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, kas ir zemākais rādītājs Eiropas valstu vidū, kur ir reģistrēti Covid-19 inficētie. Turklāt valsts turpina aktīvi veikt testēšanu – aptuveni 1,9 tūkstošus dienā.

Ziņu lente
0