Perevoščikovs: pat pārpildītā autobusā ir sarežģīti inficēties ar Covid-19

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Covid-19 Latvijā nav pārāk izplatīts, tādēļ saķert to sabiedriskajā transportā nemaz nav tik vienkārši.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Epidemiologi ikdienas strādā ar vienu vai divām lidmašīnām, kurās lidojis pasažieris ar Covid-19 vai ar šīs slimības inficēšanās pazīmēm, pastāstīja Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" intervijā Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Студенты на лекции - Sputnik Latvija
Infekcionists pastāstīja, kur var rasties jauns Covid-19 izplatības risks

Tāpat epidemiologi meklēja vairāku starppilsētu autobusu pasažierus, kuri varēja tikt pakļauti infekcijas riskam. Tomēr, pēc Perevoščikova sacītā, pašlaik izredzes inficēties ar Covid-19 pat pārpildītā sabiedriskā transportā ir nelielas, jo saslimstības rādītāji sabiedrībā nav augsti. Tiesa, situācija vēl var mainīties.

Tāpat Perevoščikovs paziņoja, ka ir ziņas par gadījumiem, kad Covid-19 izslimojušais cilvēks attiecīgi ilgā laika periodā pēc atveseļošanās varēja izdalīt vīrusu. Pēc viņa sacītā, Latvijā ir bijuši gadījumi, kad vīruss izdalījās 40 dienu garumā, savukārt pasaulē ir zināmi gadījumi, kad vīruss izdalījās arī pēc 60 dienām. Eksperts atzīmēja, ka aptuveni katram desmitajam cilvēkam ar Covid-19 nav nekādu simptomu.

Pēc viņa teiktā, pēdējā laikā palielinājies mobilās lietotnes "Apturi Covid" lietotāju – ceturtdien šis skaitlis sasniedza 133 tūkstošus cilvēku. Epidemiologs uzskata, ka tuvākajā laikā mobilo lietotni izmantos gandrīz katrs desmitais Latvijas iedzīvotājs.

Ziņu lente
0