"Saskaņa" un LKS varētu apstrīdēt vēlēšanu rezultātus Rīgā

© Sputnik / Sergey MelkonovВыборы в Рижскую думу 2020.
Выборы в Рижскую думу 2020. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vēlēšanu rezultātus iecirkņos Puškina licejā un Rīgas klasiskajā ģimnāzijā var atzīt par spēkā neesošiem.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Partijas "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība (LKS) izvērtē iespējas apstrīdēt Rīgas domes vēlēšanu rezultātus, paziņoja abu partiju pārstāvji diskusijas gaitā Latvijas televīzijā.

Iepriekš kļuva zināms, ka vēlēšanu iecirkņos Puškina licejā un Rīgas klasiskajā ģimnāzijā konstatētas vairāk nekā 600 neapzīmogotas aploksnes, ko nav iespējams ņemt vērā vēlēšanu rezultātu skaitīšanā. Centrālā vēlēšanu komisija lūdza Valsts drošības dienestu pārbaudīt minēto faktu.

Подсчет голосов на участке №142 в Доме конгрессов - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņas" satriecošā sakāve, "Progresīvo" triumfs un izredzes LKS

Partija "Alternatīva" sadarbībā ar juristiem sagatavos iesniegumu tiesībsargājošajām iestādēm šīs situācijas aspektā, informēja partijas pārstāvis Aleksejs Rosļikovs. Viņš norādīja, ka ir jānoskaidro, kas un ar kādu mērķi iemetis vēlēšanu urnās neapzīmogotas aploksnes, jo nav iespējams, ka tā būtu cilvēciska kļūda.

"Saskaņas" pārstāvis Andris Morozovs paziņoja, ka gadījumā, ja "Alternatīva" nevērsīsies varasiestādēs sakarā ar šo gadījumu, to paveiks "Saskaņa", jo par nederīgiem atzītie biļeteni var mainīt vēlēšanu rezultātus kādam deputāta kandidātam.

LKS pārstāvis Miroslavs Mitrofanovs paziņoja, ka šodien viņa partija pieņems lēmumu par to, vai vēlēšanu rezultāti būtu pārsūdzami.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa iepriekš paziņoja, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanu rezultātus iespējams apstrīdēt līdz trešdienai.

Vēlēšanu rezultāti liecina, ka Rīgas domē strādās septiņi politiskie spēki. Apvienība "Attīstībai/Par!" un "Progresīvie" varētu saņemt 18 mandātus, "Saskaņa" - 12, "Jaunā Vienotiba" — 10, Nacionālā apvienība un Reģionu apvienība – 7, "Gods kalpot Rīgai" — 5 , LKS — 4 un Jaunā konservatīvā partija — 4 mandātus.

Ziņu lente
0