Latvija iekļāvusi "dzeltenajā sarakstā" vēl trīs valstis

© Foto : Public DomainПоселок Браник в Випавской долине, Словения
Поселок Браник в Випавской долине, Словения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašizolācija Latvijā kopš šodienas, 29. augusta, jāievēro atgriežoties no 28 ES un EEZ valstīm, Lietuva pagaidām šajā sarakstā netiek iekļauta.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Latvija iekļāvusi Slovēniju, Itāliju un Slovākiju valstu sarakstā, atriežoties no kurām būs jāievēro 14 dienu pašizolācija. Prasības stājās spēkā no šodienas, 29. augusta, plkst. 0:00, un būs spēkā arī attiecībā uz tiem, kas šķērso šīs valstis tranzītā, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Tādējādi pašizolācija, neskaitot trīs minētās valstis, tagad ir jāievēro pēc atgriešanās no sekojošām ES un EEZ valstīm: Spānija, Andora, Luksemburga, Malta, Rumānija, Monako, Horvātija, Francija, Beļģija, Nīderlande, Šveice, Austrija, Lihtenšteina, Čehija, Zviedrija, Islande, Īrija, Portugāle, Grieķija, Polija, Bulgārija, Dānija, Lielbritānija, Vācija un Kipra.

Šonedēļ SPKC nolēma neiekļaut Lietuvu valstu sarakstā, atgriežoties no kurām ir nepieciešama pašizolācija, taču tas var notikt jau nākamnedēļ – saslimstības rādītājs tur ir tuvu robežai – 15,5 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju.

Ziņu lente
0