Politika

Kaislības Rīgā pieaug: rīdzinieku telefonus pārpilda nevēlama priekšvēlēšanu aģitācija

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas iedzīvotāji uzskata, ka partiju aģitācijas darbība pirms Rīgas domes vēlēšanām ir izgājusi ārpus pieļaujamām normām, kad telefonos sāk nākt īsziņas ar tiešiem aicinājumiem balsot par noteiktu kandidātu.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Politiskā aģitācija pirms Rīgas vēlēšanām spērusi soli pāri reklāmas medijos un plakātu uz žogiem un autobusiem rāmjiem, iejaucoties rīdzinieku privātajā telpā, vēsta BВ.lv.

Par to, ka cilvēkiem uz telefoniem sākušas nākt īsziņas ar atklātiem aicinājumiem balsot par noteiktiem kandidātiem, lietotāji sāka sūdzēties Internetā.

Tostarp bijusī Latvijas iekšlietu ministre, Hotel Roma vadītāja Linda Mūrniece savā Twitter mikroblogā uzrakstīja, ka viņas telefons un elektroniskais pasts ir pārpildīts ar šāda veida paziņojumiem un ka šāda aģitācija izskatās nožēlojami.

"Šodien pilns telefons un epasts ar dažādu partiju kandidātu aicinājumiem balsot tieši par viņiem... Tas ir nožēlojami. Pieauguši cilvēki ir spējīgi izdarīt izvēli paši," uzrakstīja Mūrniece.

​Žurnāliste Inese Liepiņa arī minēja piemēru, kad viņas privāto telpu pārkāpa politiskie spēki, kuri alkst iegūt vairāk balsu, un padalījās interesantā ekrānbildē, kur viņu aicināja balsot par Nacionālo apvienību un Latvijas Reģionu apvienību un konkrēti Ievu Branti.

​Liepiņas kolēģe, žurnāliste Džeina Šteinberga, kura saņēma analoģisku paziņojumu, piedāvāja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) tikt skaidrībā ar šādu nekārtību un atgādināt partijām un kandidātiem par to, "kad sākas priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumi".

​Atgādināsim, ka Rīgas domes vēlēšanas notiks 29. augustā. Kopš 26. augusta Rīgā jau notiek pirmstermiņa balsojums.

Ziņu lente
0