Politika

Čekušins: katrs rīdzinieks ir svarīgs, pat ja viņš nebalso par "Saskaņu"

© Sputnik / Sergey MelkonovКонстантин Чекушин
Константин Чекушин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņai" nav "sarkano līniju" – partija ir gatava kopīgiem spēkiem strādāt ar konkurentiem, jo ciena aiz viņiem stāvošo rīdzinieku viedokli, paziņoja Rīgas mēra kandidāts Konstantīns Čekušins.

RĪGA, 28. augusts – Sputnik. Konstantīns Čekušins, Rīgas mēra kandidāts no partijas "Saskaņa", ir pazīstams vien 9% galvaspilsētas iedzīvotāju, liecina Tirgus un sabiedriskā viedokļa pētījumu centra SKDS aptauja. Centra vadītājs Arnis Kaktiņš atzīmē, ka tas ir zemākais rezultāts starp politiskajiem spēkiem, kuriem ir iespēja iekļūt domē. Turklāt 40% aptaujāto nevēlas redzēt partiju "Saskaņa" topošās koalīcijas sastāvā Rīgas domē.

"Saskaņas" reitings Rīgā krīt pēc vesela iemeslu kompleksa, paziņoja Sputnik Latvija pats Čekušins.

"Daudzi rīdzinieki joprojām nevar tikt skaidrībā, kas notiek pilsētā. Cilvēki ir pieraduši, ka "Saskaņa" ir pie varas, tomēr jau pusotru gadu tas tā nav. Pilsētnieki redz, ka daudzās vietās apstājies remonts, galvaspilsētā nekas nenotiek, un pēc inerces uzskata, ka tajā vainīga ir "Saskaņa"," sacīja Čekušins.

Pēc viņa teiktā, zināmas balsis atņem sev speciāli vēlēšanām izveidotas partijas, kuru vienīgā pastāvēšanas jēga ir nozagt "Saskaņai" vienu divus procentus vēlētāju balsu.

"Jebkurā demokrātiskā sabiedrībā partija, kura ilgi atrodas pie varas, zaudē daļu vēlētāju. Cilvēki vēlas paskatīties, ko spēj piedāvāt citi spēki. Kad tu daudz strādā – pieļauj kļūdas un ne visur paspēj visu izdarīt, taču neapmierinātība ar to uzkrājas," paskaidroja Čekušins.

Tāpat viņš aicināja ņemt vērā, ka šoreiz uz vēlēšanām Rīgā "Saskaņa" iet patstāvīgi, bez koalīcijas ar "Gods kalpot Rīgai".

5-й туристический форум Китая и стран Центральной и Восточной Европы на высоком уровне. Министр экономики Ральф Немиро - Sputnik Latvija
Rīgas mēra kandidāts Ralfs Nemiro ierosina nojaukt trīs tiltus

"Visi procesi ir absolūti likumsakarīgi, un mums vienkārši ir jācenšas strādāt labāk. "Saskaņas" vērtības nav mainījušas. Vēlētājiem nevajadzētu aizmirst, ka 10 gadu laikā tika izdarīts daudz laba," atzīmēja Rīgas mēra kandidāts.

Viņš pastāstīja, ka partiju atstāj bez komunikācijas līdzekļiem ar vēlētājiem.

"Nestrādā Pirmais Baltijas kanāls, kuru skatījās liels skaits Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju. Pie tam pastiprinājusies propaganda pret "Saskaņu" no varas partijām. Jau atklāti tiek paziņots, ka viņu mērķis ir aizvākt "Saskaņu": viņi cīnās nevis par rīdziniekiem, bet gan pret mūsu partiju. Taču tas nekādā veidā neizmainīs pilsētu un nenovedīs pie laba," uzsvēra Čekušins.

Čekušins atzīmēja, ka, atšķirībā no varas partijām, "Saskaņai" nekad nav bijis "sarkano līniju".

"Es uzskatu, ka tā ir necieņa pret vēlētājiem. Svarīgs ir katrs pilsētas iedzīvotājs, pat ja viņš nebalso par mums. Diemžēl, koalīcijas partijas Saeimā ļoti cenšas iezīmēt tās "sarkanās līnijas", tādējādi izrādot absolūtu necieņu pret vēlētāja gribu. Tas ir strupceļš un nepareizs ceļš," paziņoja Čekušins.

Rīgas domes vēlēšanas notiek sestdien, 29. augustā, taču iecirkņi noteiktās stundās strādā jau kopš 26. augusta. CVK piereģistrēja dalībai vēlēšanās 15 partiju un partiju apvienību sarakstus.

Чекушин: каждый рижанин важен, даже если он не голосует за "Согласие"
Ziņu lente
0