Meteorologi novēro pakāpenisku rudens ienākšanu Latvijā

© Sputnik / Oksana DzadanОсенняя Рига
Осенняя Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā pakāpeniski ienāk meteoroloģiskais rudens: vidējā gaisa temperatūra vietām pazeminās zem +15 grādiem.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra meteorologu novērojumiem, Latvijā no 25. augusta pakāpeniski savas pozīcijas iekaro meteoroloģiskais rudens, vēsta Bb.lv.

Meteoroloģisko rudeni raksturo tas, ka vidējā diennakts temperatūra atrodas starp +15 un o grādu robežām. Tādēļ meteoroloģiskais rudens iestājas nevienlaicīgi visā valstī, bet gan ienāk pakāpeniski, virzoties cauri dažādiem apgabaliem.

Пикет у здания Сейма против утверждения краевой реформы на удаленном заседании - Sputnik Latvija
Viņķele par Covid-19: rudenī var atgriezt maskas, labāk nebraukt pat pie kaimiņiem

Tostarp, Latvijā, meteoroloģiskajās stacijās Alūksnē, Bauskā un Zosēnos 24. augustā tika atzīmēts gaisa temperatūras kritums zemāk par +15 grādiem.

Septembra pirmajās dienās meteoroloģiskais rudens sasniegs arī jūras piekrasti.

Toties pagājušais meteoroloģiskais rudens, iestājoties 2019. gada 13. septembrī, ilga līdz pat 2020. gada 8. februārim.

Par ziemu tiek uzskatīts periods, kad gaisa temperatūra stabili turas zem nulles vismaz piecas dienas pēc kārtas. Taču šāds periods Latvijā tā arī neiestājās. No 149 meteoroloģiskā rudens dienām tikai 11 reizes diennakts vidējā gaisa temperatūra nolaidās zem nulles. Novembrī Rīgā bija četras šādas dienas, decembrī – piecas, janvārī – nevienas, februārī – divas. Un 2020. gada 9. februārī, izlaižot ziemu, Latvijā iestājās meteoroloģiskais pavasaris.

Ziņu lente
0