Ārsts nosauca par kļūdu Latvijas lēmumu saīsināt izolācijas ar Covid-19 termiņu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasВрач в защитном костюме
Врач в защитном костюме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekādas loģikas Latvijas Veselības ministrijas lēmumā saīsināt pašizolācijas termiņu ar Covid-19 nav – saslimšanas inkubācijas periods var būt garāks.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Latvijas Veselības ministrija atļāvusi ģimenes ārstiem saīsināt izolācijas periodu pacientiem ar koronavīrusu gadījumā, ja viņam nav simptomu, no 14 līdz 7 dienām. Pretējā gadījumā pašizolācijai ir jāilgst ne mazāk par divām nedēļām, savukārt pabeigt to varēs tikai ar nosacījumu, ka simptomi neparādās trīs dienas pēc kārtas.

Pašizolācijas periodu Covid-19 saslimšanas gadījumā nedrīkst saīsināt, paziņoja Sputnik Latvija Vīrusa infekciju profilakses un ārstēšanas zinātniski pētnieciskā centra direktors, medicīnas zinātņu kandidāts, imunologs-alergologs-infektologs Georgijs Vikulovs.

"Ja inkubācijas periods var būt ilgāks, tad nekādas loģikas pašizolācijas termiņa samazināšanā nav. Cilvēku atlaiž, viņš turpina izdalīt ierosinātāju, taču neviens vairs neseko viņam līdzi. Priekš kam tad vispār taisīt ierobežojumus? Laižam tad brīvībā visus. Kaut kāda daļa iedzīvotāju noteikti nomirs, kā tas notika Zviedrijā. Tā ir antihumāna pieeja," sacīja Vikulovs.

Viņš atzīmēja, ka dažādu valstu medicīniskajos dokumentos ir aprakstīts pašizolācijas ilgums pozitīva Covid-19 testa gadījumā, un šis termiņš nav mazāk par divām nedēļām. "Nezinu, uz kā balstās Latvijas Veselības ministrijas lēmums, uzskatu, ka tā būs kļūda," secināja Vikulovs.

Latvijā aizritējušajā diennaktī ir atklāti 18 Covid-19 gadījumi, kopējais inficēto skaits sasniedzis 1360, no tiem 33 miruši, 1135 izveseļojās. Pasaulē reģistrēts vairāk nekā 24 miljoni koronavīrusa infekcijas gadījumu, no kuriem gandrīz 824 tūkstoši beigušies ar nāvi, vairāk nekā 16,6 miljoni – ar izveseļošanos. Iepriekš PVO paziņoja, ka tai ir grūti prognozēt, kad pandēmija varētu beigties.

Ziņu lente
0