Kamēr pavisam nebūs iegruvusi: Ģertrūdes ielu pārbūvēs

© SputnikАвтомобиль провалился в яму на улице Гертрудес
Автомобиль провалился в яму на улице Гертрудес - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamā gada maijā Ģertrūdes ielā Rīgā sāksies remontdarbi, kuru mērķis būs novērst ceļa seguma iegruvumus.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. Rīgas domes Satiksmes departaments, Rīgas domes izpilddirektora v.i. Iveta Zalpētere, kā arī uzņēmumi "Rīgas siltums" un "Rīgas ūdens" nonāca pie vienošanās par Ģertrūdes ielas rekonstrukcijas uzsākšanu nākamajā būvdarbu sezonā, vēsta Mixnews.lv.

Šonedēļ Ģertrūdes ielā trešo reizi vasaras laikā iegruva ceļa segums. Par laimi, šoreiz neviena mašīna bedrē neiegāzās, taču pilsētas varasiestādes saprata, ka lietas labā kaut kas ir jādara.

Ielas tehniskā stāvokļa noteikšanai un iegruvumu riska konstatācijai visā tās garumā tiek veikts ģeofiziskā izpēte ar radiolokācijas metodi. Pašlaik "Rīgas siltums" ir veicis daļēju ielas pārbaudi, atklājot vairākas pazemes mitruma zonas blakus siltumtīklu kanālam.

Укладка асфальта - Sputnik Latvija
Rīgas bedres remonts izmaksās gandrīz 19 tūkstošus eiro

Radiolokācijas metode tiek izmantota, lai noskaidrotu, kur un kādas komunikācijas ir bojātas un kur potenciāli var notikt izskalošana un ceļu seguma deformācija. Kad šādi posmi tiek atklāti, tie uzreiz tiek norobežoti, un tiek veiktas detalizētākas pārbaudes. Neskaitot pārējo, Satiksmes departaments ne retāk kā trīs reizes nedēļā veic ielas vizuālo apskati.

Puses ir vienisprātis par to, ka problēmas ilgtermiņa risinājumam ir nepieciešami ielas rekonstrukcijas darbu komplekss, turklāt vienlaikus ceļu seguma atjaunošanai ir jāatjauno arī komunikācijas.

Plānots, ka septembrī tiks izstrādāts topogrāfiskais plāns un veikta iepirkuma procedūra, savukārt remontdarbi sāksies nākamā gada maijā.

Jūras ģeologs, ekstremālo dabas situāciju modelēšanas speciālists Konstantīns Ranks uzskata, ka šādi nelaimes gadījumi Latvijas galvaspilsētā notiks arvien biežāk.

Pēc viņa sacītā, Rīga stāv uz smilšainā māla smilšu slāņa, zem kura atrodas kaļķakmens un ģipšakmens starpslāņi – ieži, kurus viegli izšķīdina ūdens. Spēcīgu lietavu dēļ var veidoties tā saucamie karsta dobumi, kuri pēcāk iegrūst.

Ziņu lente
0