KNAB ievērojis Rīgas eksmēra pulksteni par desmitiem tūkstošu un caurlaidi BMW X5

© Sputnik / Sergey MelkonovОлег Буров, лидер списка от партии "Честь служить Риге" на выборах в Рижскую думу
Олег Буров, лидер списка от партии Честь служить Риге на выборах в Рижскую думу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ķersies pie Rīgas bijušā mēra Oļega Burova nedeklarētā dārgā pulksteņa un caurlaides autostāvvietai pie Kongresu nama.

RĪGA, 22. augusts — Sputnik. Rīgas bijušā mēra un tagad jau arī partijas "Gods kalpot Rīgai" mēra kandidāta Oļega Burova dārgais pulkstenis un caurlaide autostāvvietā pie Kongresu nama beidzot nokļuvuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) redzeslokā, vēsta Jauns.lv.

Iepriekš Rīgas domes deputāta kandidāts no partijas "Saskaņa" Guntars Grīnvalds vērsās KNAB ar sūdzību par Burovu. Grīnvalds apgalvoja, ka Burovam pieder nedeklarēts zelta pulkstenis, kura vērtība, iespējams, sasniedz 25 tūkstošus eiro, kā arī politiķi nelikumīgi atstāj savu automašīnu pie Kongresu nama Rīgā.

Табличка на здании Рижской думы - Sputnik Latvija
Politika
Priekšvēlēšanu aģitācijai atvēlēts jau miljons: kādas partijas iztērējušas lielākas summas

Pats Burovs, komentējot Sputnik Latvija Grīnvalda aizdomas, pauda gatavību atbildēt kompetentajām iestādēm uz visiem jautājumiem, ja tie radīsies.

Pie tam politiķis paskaidroja, ka viņam ir tiesības izmantot autostāvvietu pie Rātsnama kā bijušajam mēram. Tomēr vairākas reizes viņš uz īsu laiku atstājis automašīnu arī pie Kongresu nama un par to atvainojas.

Burovs sniedza paskaidrojumus arī par pulksteni. Politiķis pastāstīja, ka zelta pulkstenis viņam uzdāvināts vairāk nekā pirms 10 gadiem, un visu šo laiku viņš to ne no viena nav slēpis. Un tomēr nez kāpēc tādu "klondaiku" uz viņa rokas pamanījuši tikai īsi pirms Rīgas domes vēlēšanām.

Un tagad, domes vēlēšanu priekšvakarā, GKR sāncenšu partijas locekļa iesniegums pamanīts, un KNAB ķēries pie darba. Birojā paziņoja, ka sākta pārbaude, reaģējot uz publiski izskanējušu informāciju, un tas noskaidro apstākļus savas kompetences pilnvaros.

Pie tam birojā paskasiroja, ka iesniegumu par pulksteni un autostāvvietu iesniegusi kāda privātpersona.

Ziņu lente
0