Ieved no kaimiņvalstīm: Latvijā atklāti trīs jauni Covid-19 gadījumi

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš pandēmijas sākumā Latvijā ir veikti 234 520 Covid-19 testi, atklāti 1330 inficētie; 1093 cilvēki (82,18%) izveseļojās, 22 cilvēki (2,48%) nomira.

RĪGA, 21. augusts – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī veikti 1602 koronavīrusa izmeklējumi, atklāti trīs jauni inficēšanās gadījumi, paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Saskaņā ar SPKC datiem, divi no inficētajiem atgriezās no ārzemēm – Krievijas un Ukrainas, par trešo cilvēku informācija tiek precizēta.

Kopumā epidēmijas laikā Latvijā ir veikti 234 520 Covid-19 izmeklējumi, 1330 testi izrādījās pozitīvi, 1093 cilvēki izveseļojās, 33 nomira.

Pēdējo 24 stundu laikā hospitalizēts viens pacients ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas trīs pacienti, visiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā no slimnīcām pēc ārstēšanās saistībā ar Covid-19 izrakstīti 202 cilvēki.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Kurš Latvijā pirmais saņems vakcīnu pret Covid-19

Iepriekš Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele paziņoja, ka valstī joprojām ir viens no zemākajiem Covid-19 saslimstības rādītājiem. Viņa atgādināja, ka pavasarī bija nedēļas, kad stacionāros ar Covid-19 diagnozi atradās pa 30 cilvēkiem, dažkārt pie mākslīgās plaušu ventilācijas aparātiem pieslēdza pa 7 cilvēkiem dienā. Šobrīd pacientu skaits ar Covid-19 slimnīcās ārkārtīgi reti pārsniedz 5 diennaktī, slimības ilgums ir mazāks, pie MPV pieslēgt pagaidām nevienu nevajag.

Šī brīža situācijā Latvijas epidemiologi ieteica mīkstināt ierobežojumus, taču, pēc ministres domām, daļa no tiem var atgriezties, tostarp masku lietošana – piemēram, aukstajā sezonā, kad koronavīruss var sakrist ar tradicionālo gripu.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāts vairāk nekā 22,8 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 797 tūkstoši cilvēku nomira un vairāk nekā 15,5 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0