Programma bezdarbnieku pieņemšanai darbā ir izgāzusies

© Saeima / Ernests DinkaМинистр благосостояния Латвии Рамона Петравича
Министр благосостояния Латвии Рамона Петравича  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Labklājības ministrija plānoja izvest darba tirgū 15 000 bezdarbnieku, bet iznāca mazāk nekā 70.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Subsīdiju izmaksas programma bezdarbnieku pieņemšanai darbā nav attaisnojusi cerības, paziņoja LTV raidījumā "Rīta panorāma" labklājības ministre Ramona Petraviča.

Pirms mēneša Nodarbinātības valsts aģentūra piedāvāja subsidēt darba devējiem daļu no darbā pieņemto bezdarbnieku algas.

Programmas ietvaros darba devējam trīs mēnešu garumā bija jāsaņem subsīdijas 50% apmērā no darbinieka algas, taču ne vairāk par 430 eiro mēnesī. Turklāt darbiniekam bija jābūt nodarbinātam darbavietā trīs mēnešus pēc subsīdijas programmas beigām.

Pieteikumus NVA varēja iesniegt praktiski visi, kas varēja piedāvāt darbavietas: komercuzņēmumi, lauksaimniecības kooperatīvās biedrības, pašnodarbinātās personas utml.

Мужчина в пустом офисе - Sputnik Latvija
Trīs mēnešu laikā bezdarbnieku skaits Latvijā pieaudzis par 22 tūkstošiem

Tomēr Petraviča bijusi spiesta atzīt, ka intereses par programmu praktiski nav.

"Esam saņēmuši pieteikumus par izveidotajām 176 darbavietām, apstiprinātas ir 111 darbavietas, bet strādāt sākuši ir 67 cilvēki," paziņoja ministre.

Taču bija plānots, ka programma ļaus izvest darba tirgū 15 tūkstošus bezdarbnieku, kam bija paredzēts finansējums 23 tūkstošu eiro apmērā.

"Acīmredzot būs jāpiedāvā jaunas iniciatīvas, idejas, jo šis īsti nav tas, ko darba devēji sagaida," atzina Petraviča.

Atzīmēsim, ka iepriekš Latvijas zemniekiem ieteica aizstāt ar bezdarbniekiem sezonas strādniekus no Ukrainas, kuri šogad nevarēja nokļūt valstī Covid-19 pandēmijas dēļ. Zemnieki pret šo piedāvājumu attiecās skeptiski.

Ziņu lente
0