Rīdzinieki vēlas pamest Rīgu klusuma un dabas dēļ

© Sputnik / Sergey MelkonovРека Мемеле и средневековый замок на холме в городе Бауска
Река Мемеле и средневековый замок на холме в городе Бауска - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptuveni trešā daļa rīdzinieku labprāt gribētu dzīvot kādā citā pilsētā vai pat laukos – daudziem Rīga šķiet nepietiekami zaļa un pārlieku trokšņaina.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Teju vai katrs trešais rīdzinieks dotu priekšroku dzīvei kādā citā Latvijas reģionā. Par to liecina aptaujas rezultāti, ko veica centrs SKDS pēc LSM un Latvijas Televīzijas pasūtījuma.

SKDS aptauja notika 24.-28. jūlijā, tajā piedalījās 1008 rīdzinieki: balsstiesīga vecuma pilsoņi. Atlase bija stratificēta pēc dzimuma, vecuma, valodas ģimenē un tā tālāk. Kļūda sastāda +/- 1,9 procentpunktu.

"Ir dzirdēts, ka cilvēki apgalvo, ka viņi tā vai cita iemesla dēļ labprāt pārceltos no Rīgas uz dzīvi citur Latvijā. Bet – kā ir ar jums?" sociologi aptaujā vaicāja rīdziniekiem.

Tikai mazliet mazāk nekā trešdaļa (29%) atbildēja, ka gribētu pārcelties no Rīgas, bet 61% iedzīvotāju plāno palikt Rīgā.

Starp tiem, kuri gribētu pamest Rīgu, 33,7% pietrūkst zaļas vides un dabas, 25,5% - miera un klusuma. Dzīves dārdzību un materiālos apstākļus pieminēja 13,9%. Plaši izplatīti ir arī tādi iemesli kā mājoklis (9,9%), apdzīvotības blīvums (8,6%), tas, ka patīk lauki un mazpilsētas (7,4%). Pieminēta arī korupcija (7,4%), transporta jautājumi (7,3%), cilvēki, tai skaitā nacionālais sastāvs (7,0%)  kā arī nesakārtotība un netīrība Rīgā (6,7%).

Ziņu lente
0