Latviešu valoda pakalpojumu nozarē? Neesam dzirdējuši! Rīdziniece pasūdzējās par kurjeriem

© Sputnik / Sergey MelkonovКурьер доставки еды в Риге
Курьер доставки еды в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas iedzīvotāja pasūdzējās par to, ka nevar ne par ko vienoties ar ēdienu piegādes kurjeriem, jo viņi nerunā latviski.

RĪGA, 13. augusts – Sputnik. Portāla Skaties.lv "Sūdzību dēlī" Rīgas iedzīvotāja Diāna padalījās savā dvēseles kliedzienā. Izrādās, kurjeri, kuri piegādā Latvijas galvaspilsētā ēdinu, neprot latviešu valodu.

Tostarp rīdziniece pasūdzējās par servisu "Bolt" un "Wolt" apkalpošanu. Viņa sūdzas par to, ka to kurjeri maksimums prot lietot angļu valodu, turklāt runā tajā visnotaļ slikti. Par latviešu valodu pat nav ne runas.

Алексей Шарипов - Sputnik Latvija
Šaripovs: Latvija tuvojas fašismam, ja Rīgā aizliegts runāt dzimtajā valodā

Tas, pēc viņas sacītā, izraisa neērtības adreses precizēšanas gadījumā. Kurjers zvana pasūtītājam, bet vienoties ar viņu nespēj. Turklāt Diāna uzsver, ka saskārusies ar šādu situāciju ne vienu reizi vien.

"Man jautājums, vai strādājot klientu apkalpošanas sfērā Latvijā, var nezināt latviešu valodu?" pauž sašutumu Diāna.

Komentāros zem viņas sūdzības citi lietotāji ātri atrada valodas izgāšanās iemeslu apkalpošanas nozarē. Pēc viņu novērojumiem, par kurjeriem parasti iet strādāt ārzemju studenti, kur pat negrasās mācīties valsts valodu Latvijā.

Vērts atzīmēt, ka Somijas ēdienu piegādes serviss "Wolt" un Igaunijas taksometru serviss "Bolt" 2020. gadā ieņēma augstākās vietas Eiropas 1000 visātrāk augošo kompāniju reitingā pēc izdevuma Financial Times un pētījumu kompānijas "Statista" versijas.

Ziņu lente
0