"Sarkanais vītols": Ķekavas vicemēru apsūdz kukuļa pieprasīšanā

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasЖаркая погода в Москве
Жаркая погода в Москве  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais basketbolists it kā pieprasījis kukuli uzņēmējam, kurš uzbūvēja kanalizāciju un ūdensvadu pēc novada domes pasūtījuma.

RĪGA, 28. jūlijs – Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) palūdza Rīgas Apgabaltiesu uzsākt kriminālvajāšanu attiecībā pret Ķekavas novada domes deputātu, bijušo basketbolistu Aigaru Vītolu par kukuļa pieprasīšanu, vēsta BNN.

Saskaņā ar KNAB datiem, 2017. gada beigās Ķekavas novada dome izsludināja kanalizācijas un ūdensvadu tīkla būvniecības konkursu. Projekta īstenošana tika iedalīta četros posmos.

Vītols, kurš tolaik bija Ķekavas novada domes pirmais vietnieks, 2019. gada 1. augustā it kā pieprasījis uzņēmējam, kurš īstenoja būvdarbus, kukuli 30 tūkstošu eiro apmērā, lai viņš varētu saņemt pēdējo maksājumu par veiktajiem darbiem.

Septembrī viņš it kā esot sazinājies ar uzņēmēju, lai vienotos par kukuļa nodošanas laiku, un pēcāk uzņēmējs tikās ar kādu cilvēku, kurš bija starpnieks kukuļa nodošanā, un atdeva viņam naudu. Tas notika KNAB izmeklēšanas eksperimenta ietvaros, kurš 27. septembrī veica kratīšanu, aizturēšanu un konfiscēja naudu.

​Notikumu hronoloģija ir atspoguļota KNAB infografikā. Vītols tajā ir attēlots sarkana vītola veidā, acīmredzot, tas ir mājiens uz viņa uzvārdu.

Tagad prokuratūrai būs jālemj par apsūdzības izvirzīšanu. Likums ļauj prokuratūrai vienoties ar apsūdzēto pusi par sodu, pieņemt lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu vai nosūtīt lietu atpakaļ uz KNAB ar norādi par papildu izmeklēšanas veikšanas nepieciešamību.

Vītols publiski noliedz aizdomas par kukuļņemšanu, taču jau pērn pieņēma lēmumu aiziet no vicemēra amata līdz apstākļu noskaidrošanas.

Savulaik Vītols bijis Latvijas basketbola izlases sastāvā un ir daudzkārtējs Latvijas čempions.

Ziņu lente
0