Viesstrādnieku inficēšanās ar Covid-19 nav tendencioza: diennakts laikā nav jaunu gadījumu

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc uzliesmojuma ar 13 saslimušajiem svētdien Latvijā nav atklāts neviens jauns koronavīrusa inficēšanās gadījums.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Latvijā aizritējušajā diennaktī ir veikts 801 koronavīrusa tests, jauni inficēšanās gadījumi netika reģistrēti, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā valstī kopš epidēmijas sākuma Covid-19 analīzes ir nodevis 191 871 cilvēks, 1219 no viņiem diagnoze apstiprinājās, 1045 izveseļojās, 31 nomira.

Aizritējušajā diennaktī nevienam nav bijusi nepieciešama hospitalizācija sakarā ar Covid-19. Stacionāros turpina ārstēties divi pacienti, abiem ir vidēji smaga slimības gaita. Kopumā no slimnīcām pēc ārstēšanās no Covid-19 ir izrakstīti 190 cilvēki.

Vakar Latvijā tika reģistrēts lokāls Covid-19 uzliesmojums: 13 gadījumi. SPKC noskaidroja, ka pieci inficētie bija ieradušies no Uzbekistānas. Savukārt septiņi kontaktēja ar inficētajiem. Par vienu pacientu informācija tiek precizēta.

Latvijas Veselības ministrijas vadītāja Ilze Viņķele jau komentējusi situāciju. Atbildot uz jautājumu par to, vai tagad būtu jāaizliedz viesstrādniekiem no trešajām valstīm iebraukt Latvijā, viņa paziņoja, ka viens gadījums ar pieciem saslimušajiem – tā nav tendence. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns arī neredz iemeslu slēgt iebraukšanu valstī viesstrādniekiem. Bordāns uzsvēra, ka situāciju kontrolē atbildīgās iestādes, savukārt pats sestdienas inficēšanās uzliesmojums ir maznozīmīgs.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir atklāti jau vairāk nekā 16,4 miljoni inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 652 tūkstoši cilvēku nomira un vairāk nekā 10 miljoni izveseļojās.

Ziņu lente
0