Atbrauci no ārzemēm? Uz redzēšanos! SPKC iesaka neielaist ciemos draugus

© Foto : pixabayДвери
Двери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Slimību profilakses un kontroles centrs laidis klajā videoierakstu, kurā uzskatāmi parāda, kā jārīkojas ar draugiem, kuri atgriezušies Latvijā no ārzemēm.

RĪGA, 27. jūlijs – Sputnik. Latvijas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Twiiter publicētajā videoierakstā pie jaunietes atnāk viešņa, bet viņa nelaiž viņu iekšā, aizcērtot durvis tieši draudzenei deguna priekšā.

"Neuzņem viesus/draugus, kas nesen atgriezušies no ārzemēm, jo visbiežāk COVID – 19 nāk komplektā ar apciemojumu!" šādi SPKC parakstīja izglītojošo videoierakstu.

​SPKC atzīmē, ka sākumā ārzemju ceļojumu cienītājiem ir jāiziet 14 dienu pašizolācija, un pēc tam jau jāstaigā ciemos Latvijā. Jo pirmais tests, kurš ir veikts pēc ierašanās Latvijā, var būt negatīvs, bet tālāk var noskaidroties, ka cilvēks tomēr ir inficējies.

Iespējams, atteikšanās no viesu uzņemšanas patiešām ir nepieciešams drošības pasākums koronavīrusa gadījumā. Jo svētdien vien tika atklāti 13 ar Covid-19 inficētie. Un pieci no viņiem ieradās no ārzemēm. Un vēl septiņi kontaktēja ar inficētajiem.

Taču sociālo tīklu lietotājiem šāda SPKC piedāvātā attieksme pret viesiem nepatika.

Ja braukt uz ārzemēm nav aizliegts, tad kāpēc SPKC atļaujas uzspiest šādus spitālīgo zīmogus cilvēkiem, kuri atgriežas no turienes? Un vēl jo vairāk tas ir nepieņemami no valsts organizācijas puses. Šādi par video atsaucās lietotāja Santa Vegnere.

​​"​Nē, nav "visbiežāk". Visbiežāk apciemotājs ir bez vīrusa," atbildēja SPKC Igors Kasjanovs.

​Savukārt lietotāju Jāni Lāci ieinteresēja vēl kāda interesanta lieta: ​"​​Cik šis šedevrs izmaksāja?"​

Ziņu lente
0