Jūrmalas dome vēlas ieviest caurlaižu režīmu kūrortpilsētā uz visu gadu

© Sputnik / Sergey Melkonov"Юрмальское шоссе" на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале
Юрмальское шоссе на участке Карла Ульманя гатве проходит по границе района Плескодале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūrmalas dome uzskata, ka transportlīdzekļu tranzīts caur pilsētas centru negatīvi ietekmē kūrortpilsētas attīstību, tāpēc plūsma jānovirza uz Rīgas-Ventspils šoseju.

RĪGA, 15. jūlijs — Sputnik. Vakar, 14. jūlijā, Jūrmalas dome transporta komitejas un pilsētas saimniecības komitejas ārkārtas sēdē lēma par caurlaižu režīma ieviešanu uz visu gadu, vēsta Lsm.lv, tomēr domnieki vēlas iepazīties ar statistiku, cik daudzi autovadītāji izmanto Jūrmalu tranzītbraucienam.

Pagaidām caurlaižu režīms darbojas tikai vasaras periodā.

Iepriekš Jūrmala grozīja caurlaižu režīmu pirms trim gadiem, kad tika nolemts, ka par maksu 2 eiro apmērā atļauts ierasties pilsētā neierobežotu skaitu reižu dienas laikā.

Šāda režīma mērķis ir ierobežot tranzītu caur kūrortpilsētu – tā dēļ pilsēta centrā vērojama intensīva autotransporta satiksme. Pilsētas varasiestādes uzskata, ka autotransporta plūsmu būtu iespējams novirzīt uz šoseju Rīga-Ventspils (A10), pa ko var nokļūt līdz citiem Jūrmalas rajoniem, neiebraucot centrā.

Пляж в Юрмале - Sputnik Latvija
Visi uz Jūrmalu: Latvijas kūrorts iekļuvis labāko atpūtas vietu desmitniekā pēc pandēmijas

Nākotnē Jūrmalas dome plāno piedāvāt gada caurlaidi par 180 eiro (49 centi dienā) un dienas caurlaidi par 2 eiro, kas ir spēkā arī pašlaik.

Ierēdņi uzskata, ka uz šī rēķina pilsētas budžets varētu papildināties par 380 tūkstošiem eiro šogad un 770 tūkstošiem eiro nākamgad.

Iebraukšanas maksa Jūrmalā bija noteikta 1996. gadā, tomēr no 2013. gada tā ir spēkā tikai vasaras periodā. Caurlaide uz nedēļu transportlīdzeklim ar pilno masu līdz 3,5 tonnām maksās 10 eiro, uz 30 dienām – 31 eiro, uz 90 dienām – 55 eiro, visam periodam – 107 eiro. Transportlīdzeklim ar pilno masu virs 3,5 tonnām ilgtermiņa caurlaide maksās 12, 43, 110 un 213 eiro atbilstoši.

Bez maksas pilsētā var iebraukt iedzīvotāji ar Jūrmalā deklarētu dzīves vietu vai nekustamo īpašumu, kā arī juridiskās personas, kuru juridiskā adrese ir Jūrmalā.

No maksas atbrīvoti transportlīdzekļi, kas pārvadā I grupas invalīdus, bērnus-invalīdus un invalīdus ar pārvietošanās grūtībām.

Bezmaksas caurlaidi iespējams noformēt arī transportlīdzeklim, kura īpašnieks ir Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas dalībnieks. Šim nolūkam personām ar likvidatora statusu, jāiesniedz pieteikums pašvaldības klientu apkalpošanas centrā, uzrādot apliecību.

Ziņu lente
0