SPKC pievieno vēl vienu valsti, no kuras ierodoties jāievēro pašizolācija

© REUTERS / Murad SezerСотрудники авиакомпании Pegasus Airlines в защитных масках и экранах указывают пассажиру нужное направление в международном аэропорту имени Сабихи Гекчен в Стамбуле
Сотрудники авиакомпании Pegasus Airlines в защитных масках и экранах указывают пассажиру нужное направление в международном аэропорту имени Сабихи Гекчен в Стамбуле - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Situācija ar Covid-19 gadījumu skaita izaugsmi pasaulē pastāvīgi mainās, tādēļ Slimību profilakses un kontroles centrs regulāri atjaunina "sarkano" valstu sarakstu, pēc kuru apmeklēšanas jāpavada divas nedēļas pašizolācijā.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Sakarā ar Covid-19 saslimstības izaugsmi atsevišķos reģionos, valstu saraksts, pēc kuru apmeklēšanas nāksies ievērot divu nedēļu pašizolāciju, mainās. Šonedēļ Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) paplašināja sarakstu, iekļaujot tajā vēl vienu valsti, raksta Press.lv.

Tagad pēc Horvātijas apmeklēšanas tūristiem nāksies pavadīt divas nedēļas pašizolācijā, ziņo SPKC.

Toties kopš piektdienas, 10. jūlija, no saraksta tika izslēgtas Monako un Lielbritānija.

​Pašlaik saslimstība Latvijā sastāda 2,3 gadījumus uz 100 tūkstošiem cilvēku. Pēdējās dienās valstī vērojams jaunu Covid-19 gadījumu uzliesmojums. Netiek izslēgts arī pasākumu pastiprināšana, kas ir saistīti ar vīrusa izplatības ierobežošanu.

Atgādināsim, ka SPKC un Veselības ministrija joprojām neiesaka bez vajadzības izbraukt ārpus Latvijas robežām, jo epidemioloģiskā situācija pastāvīgi mainās.

Pirmajā vietā ES un EEZ valstu vidū joprojām ir Zviedrija – tur ir atzīmēti 103,4 Covid-19 gadījumi uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Otrajā vietā iet Luksemburga ar 90,7 gadījumiem uz 100 tūkstošiem cilvēku, trešajā vietā Portugāle – 47,7 gadījumi uz 100 tūkstošiem.

Ziņu lente
0