Latvijā notika vēsturisks skrējiens Rīga – Valmiera

© Hector LazoСпорт
Спорт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Naktī no piektdienas uz sestdienu Latvijā norisinājās skrējiens Rīga – Valmiera, kurā tika uzstādīts jauns nacionālais rekords 107 kilometrus garā distancē.

RĪGA, 12. jūlijs – Sputnik. Pirmo reizi šāds skrējiens notika tālajā 1992. gadā, kad Georgs Jermolajevs pārvarēja šo distanci 8 stundās 1 minūtē un 38 sekundēs. Nākamais šāda veida maratons notika vien 2014. gadā, taču Jermolajeva rekordu līdz šim nevienam neizdevās pārspēt, raksta Lsm.lv.

Vakar to beidzot izdarīja Pēteris Grīviņš. Viņš, kā arī pēc viņa finišējušais uz Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcas kāpnēm Kristaps Magone, uzlaboja skrējiena rekordu: Grīviņa laiks bija 7.59:02, Magonem – tieši 8 stundas. Turklāt Grīviņš kļuva arī par Latvijas čempionu 100 km distancē (7.25:02).

Sieviešu vidū otro gadu pēc kārtas uzvaru izcīnījusi Diāna Džaviza, kura uzlaboja savu pērnā gada rekordu ar jaunu labāko laiku – 9 stundas 21 minūte un 49 sekundes. Starp citu, tas bija arī sestais skrējiena kopējais rezultāts. Otrā dāmu vidū finišēja Rita Anopa, piekāpjoties Diānai vairāk nekā par pusotru stundu (10.58:32).

Kopumā skrējienā piedalījās 155 cilvēki, tai skaitā 50 sievietes.

Ziņu lente
0