Bīstami konservi: PVD lūdz veikalus izņemt no tirdzniecības noteikta kombināta produkciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПроизводство шпрот на предприятии Brīvais vilnis
Производство шпрот на предприятии Brīvais vilnis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārtikas un veterinārais dienests fiksējis virkni pārkāpumu uzņēmuma "Talsu zivju kombināts" ražotnē.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) vērsusies pie tirdzniecības tīkliem ar lūgumu izņemt no tirdzniecības SIA "Talsu zivju kombināts" zivju konservus, vēsta Press.lv.

PVD informēja, ka minētais uzņēmums nav iesniedzis dokumentus par produkciju, daļu "Talsu zivju kombināts" preču konstatēto pārkāpumu dēļ vajadzēja iznīcināt jau martā.

Килька превращается в ароматные шпроты - Sputnik Latvija
Dietoloģe pastāstīja, kam būtu ieteicams atteikties no šprotēm

2019. gada pavasarī PVD saņēma sūdzību par mežā izmestiem neaizvērtiem konserviem. Pārbaudes gaitā cita starpā tika veikta uzņēmuma "Talsu zivju kombināts" darba kvalitātes kontrole. Tās gaitā fiksēta virkne higiēnas prasību pārkāpumu tehnoloģiskā procesa ietvaros. Nebija pietiekamas informācijas par zivju izcelsmi, no kā ražoti konservi, to sterilizācijas procesu, turklāt nav veikti produkcijas drošības pētījumi laboratorijā.

Pārbaudes gaitā tika konfiscēti aptuveni 130 tūkstoši sterilizētu konservu, uzņēmuma darbs tika pilnībā apturēts.

"Talsu zivju kombināts" atskaitījās PVD par no apgrozījuma izņemtās produkcijas iznīcināšanu, taču pārbaude apliecināja, ka tirdzniecībā joprojām pieejami minētā uzņēmuma konservi gan no šķietami iznīcinātās partijas, gan jauni produkti, kas acīmredzot nav ražoti uzņēmumā.

Ziņu lente
0