Kārtējais automobilis Rīgā ielūzis bruģī

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasКолесо автомобиля
Колесо автомобиля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā, Ģertrūdes ielā noticis kārtējais incidents saistība ar bedru veidošanos ceļa segumā – automobilis ielūza bruģī.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Rīgā, 30. jūnija vakarā bruģī ielūza kārtējā mašīna. Incidents notika Ģertrūdes ielā, tiek ziņots mājaslapā sadursme.lv.

Rīgas domes Satiksmes departamentā paziņoja, ka uzreiz pēc informācijas saņemšanas par bruģī ielūzušo automobili Opel uz notikuma vietu tika nosūtīti visi operatīvie dienesti.

Bruģī ielūzusī mašīna tika evakuēta un apskatīta. Saskaņā ar provizoriskajiem datiem, autovadītājs nav cietis.

Jūnija vidū un beigās Rīgā vienlaikus vairākās vietās izveidojās bedres bruģī un ielu asfalta segumā. Tā, 26. jūnijā parādījās bedre Dailes teātra stāvvietā Brīvības ielā. Iepriekš bedre parādījās Satiksmes ielas un Vienības gatves krustojumā, pie Torņakalna kapiem, savukārt Ģertrūdes un Akas ielas krustojumā arī bija iebrucis bruģis. Bedrēs līdz šim incidentam ielūza četri automobiļi: divi Ģertrūdes ielā un pa vienam Ziepniekkalnā un Pleskodālē.

Ливни в Риге - Sputnik Latvija
Ģeologs: Rīgā jābūvē lietus kanalizācija, nevis skaistas ēkas

Iegruvumu iemesls ir novecojusi notekūdeņu sistēma: stipro lietusgāžu dēļ ūdens izskaloja grunti zem ceļa.

Jūras ģeologs, ekstremālo dabas situāciju modelēšanas speciālists Konstantīns Ranks uzskata, ka šādi nelaimes gadījumi notiks Latvijas galvaspilsētā arvien biežāk.

Pēc viņa sacītā, Rīga stāv uz smilšainā māla smilšu slāņa, zem kura atrodas kaļķakmens un ģipšakmens starpslāņi – ieži, kurus viegli izšķīdina ūdens. Spēcīgu lietavu dēļ var veidoties tā saucamie karsta tukšumi, kuri pēcāk iegrūst zem augšā esošā spiediena.

Šādu iegruvumu remonts pilsētai izmaksā dārgi: piemēra, Ziepniekkalna bedres remonts pašvaldībai izmaksāšot aptuveni 19 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0