"Vietu nav": ārsts pastāstīja, kas patlaban notiek Stradiņa slimnīcā

© Sputnik / Sergey MelkonovУчастники образовательной акции "День теней" на хирургической операции в больнице им. Паула Страдыня
Участники образовательной акции День теней на хирургической операции в больнице им. Паула Страдыня - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ik dienas ienāk 150-200 pacienti, taču slimnīca paredzēta daudz mazākam slimnieku skaitam, tāpēc nākas vadāt pacientu no vienas nodaļas uz otru, līdz atrasta brīva vieta.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Vairākas nodaļas Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā nereti saskaras ar ļoti lietu pacientu skaitu, un rezultātā visiem nepietiek vietas, pastāstīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārsts, Latvijas Jauno ārstu asociācijas valdes priekšsēdētājs Kārlis Rācenis, raksta Press.lv.

Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
No plaušu fibrozes līdz Alcheimera slimībai: mediķi pastāstīja par Covid-19 sekām

"Tas menedžments ir ļoti grūts - pacients ir jāved uz reanimācijas nodaļu, bet reanimācijas nodaļā nav vietas, kas nozīmē, ka kāds jāpārvieto uz parasto nodaļu, tomēr man parastajā nodaļā arī nav vietas," paskaidroja Rācenis.

Ārsts konstatēja, ka tāda situācija nav retums, jo uzņemšanas nodaļa sākotnēji bija paredzēta 60-80 pacientiem dienā, taču patlaban pēc palīdzības vēršas 150-200 pacienti diennaktī.

Rācenis atzīmēja, ka pēdējos gados visā pasaulē manāma tendence – izrakstīt pacientus no stacionāra pēc iespējas ātrāk. Mediķi bieži ir spiesti risināt arī sociālās problēmas, ja uzņem pacientus bez noteiktas dzīves vietas – šādā situācijā viņiem ir jāsameklē vieta, kur pacients varētu uzturēties.

Iepriekš Sputnik Latvija stāstīja par Stradiņa slimnīcas Kardioķirurģijas centra vadītāja Pētera Stradiņa viedokli, kurš uzsvēra – šīs slimnīcas ēkas un telpas nav paredzētas pandēmijas situācijai.

Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России - Sputnik Latvija
Bērnu klīniskā slimnīca meklē ar Covid-19 izslimojušus bērnus

Stradiņš paziņoja, ka Kardioķirurģijas centrā vairākās palātās izvietoti pat seši pacienti pēc sirds operācijas.

"Tas nav normāli - gan psiholoģiski, gan medicīniski un tehniski - nav distances, nav nepieciešamās ventilācijas. Nav elementāru mūsdienu prasībām atbilstošu apstākļu," mediķis bija sašutis.

Viņš uzsvēra, ka ir grūti nodrošināt apstākļus, kādi nepieciešami pandēmijas laikā, saorganizēt pacientu izretošanos telpās, it sevišķi tajos korpusos, kas "ir praktiski graustu stāvoklī".

Ziņu lente
0