Ušakovs apņēmies pierādīt, ka no mēra amata atcelts nelikumīgi

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы
Мэр Риги Нил Ушаков на открытие здания Основной школы Рижской 64 средней школы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Rīgas mērs, tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs apstrīdējis tiesas lēmumu lietā par viņa atstādināšanu no pilsētas domes vadītāja posteņa.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. "Tas ir principiāli – pierādīt, ka atstādināšana bija nelikumīga!" savā lapā Facebook raksta bijušais Rīgas mērs, EP deputāts Nils Ušakovs.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Mani atstādināja par brīvbiļetēm pensionāriem un skolēniem: Ušakovs par tiesas lēmumu

Ušakovs tika atstādināts no Rīgas mēra posteņa 2019. gada aprīlī, kad vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce deva rīkojumu par viņa atstādināšanu sakarā ar pārkāpumiem, ko viņš pieļāvis, būdams Rīgas mērs un "Rīgas satiksmes" kapitāla daļu turētājs.

Savā rīkojumā Pūce norādīja, ka Ušakovs kā Rīgas mērs un "Rīgas satiksmes" kapitāla daļu turētājs pārkāpis vairākas likuma normas par publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldi, likumu par publiskas personas naudas līdzekļu un īpašuma izšķērdēšanas novēršanu, likumus par grāmatvedību, budžeta un finanšu pārvaldi, par pašvaldību budžetiem.

Pats Ušakovs toreiz paziņoja, ka viņam izvirzītajiem pārmetumiem nav nekā kopēja ar minētajiem likumiem.

Politiķis norādīja, ka aizdomās turamā statusu KNAB viņam piešķīris par to, ka viņa kabinetā kratīšanas laikā atrasta paštaisīta ieraksta iekārta, kas vāļājusies uz plaukta starp suvenīriem un dažādām dāvanām.

Par to visu sašutušais bijušais Rīgas mērs pārsūdzēja Pūces lēmumu tiesā. 2020. gada 4. martā notika pirmā sēde šajā lietā. Jau aprīlī administratīvā rajona tiesa noraidīja Ušakova prasību.

Нил Ушаков на конгрессе партии Согласие - Sputnik Latvija
Nils Ušakovs pastāstīja, kāpēc nav gājis "bungot" pret krievu skolu likvidāciju

Pamatojot lēmuma motīvus, tiesa pievērsa uzmanību faktam, ka domes priekšsēdētājs ir atbildīgs par visas pašvaldības darba likumību, kas ietver arī tai piederošo uzņēmumu kapitāla pārvaldi. Tiesas ieskatā investīcijas pašvaldības transporta uzņēmumā "Rīgas satiksme" bija nelikumīgas.

Ušakovs norādīja, ka nepiekrīt tādam lēmumam un gatavojas to pārsūdzēt. Tagad publiski pieejamajā tiesu informācijas sistēmā parādījusies informācija par to, ka politiķis savu nodomu īstenojis un apstrīdējis nelabvēlīgo tiesas spriedumu.

Tāpat zināms, ka lieta tiks izskatīta rakstiska procesa formā. Tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Ziņu lente
0