Policija: sejas maskas lietošana sabiedriskajā transportā joprojām ir obligāta

© Sputnik / Sergey MelkonovОбщественный транспорт в Риге
Общественный транспорт в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz to, ka ārkārtējās situācijas režīms Latvijā ir atcelts, paliek spēkā pienākums lietot sejas aizsarglīdzekļus transportā, tomēr par sejas maskas trūkumu vairāk nesodīs, paziņoja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

RĪGA, 17. jūnijs – Sputnik. Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis pastāstīja, ka pēc ārkārtējās situācijas režīma atcelšanas Latvijā sejas maskas sabiedriskajā transportā joprojām ir jālieto, taču par aizsarglīdzekļu trūkumu vairs nesodīs, raksta jauns.lv.

Tāpat viņš paziņoja, ka aizritējušajā nedēļā Pašvaldības policija veica 1010 reidus sabiedriskajā transportā un atklāja 1865 cilvēkus, kuri bijuši bez sejas maskas, viņiem visiem tika izteikts brīdinājums. Ārkārtējās situācijas režīma laikā par šādu pārkāpumu tika paredzēts naudas sods līdz pat 2000 eiro.

Денежные сбережения - Sputnik Latvija
Ārkārtējās situācijas režīms Latvijas iedzīvotājiem licis aizdomāties par uzkrājumiem

Sadovskis atzīmēja, ka pēc ārkārtējās situācijas režīma atcelšanas pasažieru plūsma vilcienos ir ievērojami pieaugusi, tādēļ ir ļoti svarīgi lietot individuālos aizsarglīdzekļus. Tāpat policijas pārstāvis pasūdzējies, ka daudzi pasažieri uz darbinieku lūgumu uzvilkt sejas masku reaģē agresīvi.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka Rīgas Pašvaldības policija rīko reidus galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, lai kontrolētu sejas masku lietošanu, jo daudzi pasažieri neievēro obligāto noteikumu, saskaņā ar kuru atrasties sabiedriskajā transportā drīkst tikai gadījumā, ja tiek piesegta mute un deguns.

Kontrolieriem nebija tiesību izrakstīt naudas sodus pasažieriem, taču šādas pilnvaras bija policijas darbiniekiem.

Atgādināsim, ka Latvijā kopš ārkārtējās situācijas režīma sākuma tika ieviests obligāts sejas masku režīms sabiedriskā transporta pasažieriem, neskaitot to, maršrutos skanēja speciāli balss paziņojumu latviešu, krievu un angļu valodās par individuālās aizsardzības pasākumu ievērošanas, distances ievērošanas un medicīnisko masku lietošanas nozīmi.

Ziņu lente
0