Iecavā blakus dzīvojamām mājām vēlas izbūvēt šautuvi

© AP Photo / Jens MeyerУчастники чемпионата мира по историческому средневековому бою "Битва Наций" под Лейпцигом, Германия
Участники чемпионата мира по историческому средневековому бою Битва Наций под Лейпцигом, Германия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šautuves atbalstītāji sola attīstību sportam un tūristu piesaistīšanu, pretinieki baidās no šaušanas blakus dzīvojamām mājām un šāvienu trokšņa.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Iecavas iedzīvotāji noraizējušies par šautuves būvniecības plāniem 300 metru attālumā no dzīvojamām mājām, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Šāvienu troksnis treniņu un sacensību laikā būs neciešams, uzskata pilsētnieki. Viņi apgalvo, ka būvdarbu īstenošanas laikā projekta darbu veicēji slēpuši savus patiesos nolūkus – viņi solīja uzbūvēt tikai aizsargsienu, kura spētu samazināt troksni no garāmbraucošiem vilcieniem.

Iecavas mērs Aivars Mačeks apgalvo, ka zemes īpašnieki melojuši pilsētas domei un būvvaldei. Pēc viņa teiktā, ja cilvēki iestāsies pret projektu, arī deputāti to neatbalstīs.

Съедобный белый гриб - Sputnik Latvija
Paplašinātajā poligonā Daugavpils novadā varēs medīt un lasīt sēnes

Advokāts Reinis Bērziņš, kurš nodarbojas ar šautuves dokumentiem Iecavā un Bauskā, noliedz vietējo iedzīvotāju bažas saistībā ar šāvienu radīto troksni. Pēc viņa sacītā, projekts kļūs par fantastisku iespēju sporta attīstībai un tūristu piesaistīšanai. Pagaidām tajā ir ieguldīti aptuveni 100 tūkstoši eiro. Bērziņš neredz iemeslus, kuru dēļ šautuve netiks atvērta.

Šaušanas federācija, Praktiskās šaušanas biedrība un Mednieku savienība aktīvi piedalās šautuves piekritēju piesaistīšanā. Tas var novest pie situācijas, kad pāris desmitu vietējo iedzīvotāju iebildumi paliks nepamanīti.

Visas ieinteresētās puses pagājušajā nedēļā tikās publiskā apspriešanā. Vietējie iedzīvotāji saka, ka divu kilometru attālumā no upes atrodas vairāk nekā 50 namīpašumu un 100 apbūves zemesgabalu. Līdz tuvākajai mājai ir 300 metri.

Iecavas pašvaldība vāks anketas sabiedrisko diskusiju norisēm Internetā vēl vienas nedēļas garumā. Un tikai pēc tam kontrolējošās struktūras lems, kurš viedoklis tām ir svarīgāks.

Atzīmēsim, ka pēdējā laikā Baltijas valstīs notikuši vairāki nopietni incidenti, kas saistīti ar šaujamieročiem: Lietuvā tika nogalināts policists, Igaunijā nošauts vīrietis un sieviete un ievainoti divi bērni. Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pieprasīja uzsākt diskusiju par to, cik rūpīgi tiek pārbaudīta šaujamieroču īpašnieku biogrāfija un veselības stāvoklis.

Ziņu lente
0