Rīga atjaunojusi visus braukšanas atvieglojumus sabiedriskajā transportā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Braukšanas atvieglojumi vairumam pasažieru Rīgā tika atcelti marta beigās, savukārt 1. jūnijā tie tika daļēji atjaunoti.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. No 15. jūnija Rīgā sabiedriskajā transportā atjaunoti visi braukšanas atvieglojumi, vēsta Mixnews.

No 27. marta sakarā ar koronavīrusa pandēmiju Rīgas sabiedriskajā transportā tika atcelta lielākā daļa atvieglojumu. No 1. jūnija daļu no tiem atjaunoja, bet ne visus. Piemēram, nestrādājošie vecuma vai izdienas pensionāri, kuriem ir Rīgā deklarēta dzīvesvieta, varēja izmantot bezmaksas braucienus tikai darbadienās no plkst. 10:00 līdz 15:00.

Рижский микроавтобус - Sputnik Latvija
Lai patiešām būtu komfortabli: atceltas atlaides visiem Rīgas mikroautobusiem

No 15. jūnija atvieglojumi ir atjaunoti absolūti visām pasažieru kategorijām – gan pensionāriem, gan skolēniem, gan citiem.

Tomēr koronavīrusa izplatības novēršanas nolūkos svētku dienu laikā 23. un 24. jūnijā braukšana Rīgas sabiedriskajā transportā būs par maksu. Šajās dienās būs spēkā brīvdienu tarifi.

Iepriekš ziņots, ka braukšanas atlaides tiks pilnībā atceltas visos "Rīgas mikroautobusu satiksme" (RMS). Braukšanas atvieglojumi tiks saglabāti tikai personām ar pirmās un otrās grupas invaliditāti. "Tas tiek darīts, lai cilvēki, kuri maksā pilnu brauciena cenu, patiešām varētu ērti pārvietoties pilsētā," paziņoja RMS.

Iepriekš atlaides bija pieejamas astoņos mikroautobusu maršrutos.

Ziņu lente
0