Gilis paskaidroja, ar ko korupcija Latvijā atšķiras no korupcijas citās ES valstīs

© из личного архива автораГилис Вадим
Гилис Вадим - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā korupcija ir tad, ja cilvēks kādam iedevis rokā kukuli, bet citu ES valstu iedzīvotāju viedoklis ir absolūti citāds, uzskata politologs un publicists Vadims Gilis.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Eurobarometer pētījuma rezultāti liecina, ka tikai 39% Latvijas iedzīvotāju uzskata: korupcija nav pieļaujama. Pavisam citāda aina ir Eiropas Savienībā kopumā: viedokli, ka korupcija nav pieļaujama norāda 69% respondentu.

Екаб Страуме - Sputnik Latvija
"Mēs nesēžam ierakumos": ierēdņiem nedos piesegt korupciju ar ārkārtējās situācijas režīmu

Par to, kāpēc Latvijas iedzīvotāji ir iecietīgāki pret šo negatīvo parādību, sarunā ar Sputnik Latvija, pastāstīja politologs un publicists Vadims Gilis.

Viņš atzīmēja, ka runa ir par šīs parādības izpratni. Latvijas iedzīvotāja acīs korupcija ir tad, ja viņš kādam iedevis kukuli, pie tam ņemot naudu no savas kabatas. Taču citu ES valstu iedzīvotāju acīs korupcija ir vērienīgāka un sarežģītāka parādība.

"Tā nav tikai aplokšņu nodošana no vienas kabatas otrā. Tā ir budžetu un Eiropas fondu vērienīga izlaupīšana. Kad mūsu tauta šo sapratīs, droši vien padomās par to, ka ļoti žēl ir pašu nomaksāto nodokļu un, iespējams, sāks domāt tāpat kā citi eiropieši," uzsvēra Gilis.

Ziņu lente
0