Latvijā zina, kā izreklamēt krievu medijus: eksperts par valodu kvotu ieviešanu TV

© Фото из личного архива автораВице-президент Международной Федерации журналистов, секретарь Союза журналистов России Тимур Шафир
Вице-президент Международной Федерации журналистов, секретарь Союза журналистов России Тимур Шафир - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valodu kvotas, ko ieviesa Saeima televīzijai Latvijā, tādējādi ierobežojot translāciju krievu valodā, tikai palielina interesi par Krievijas kanāliem, uzskata Krievijas Žurnālistu savienības sekretārs.

RĪGA, 13. jūnijs – Sputnik. Saeimas pieņemtie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā par valodas kvotām televīzijā, kas uzdod teleoperatoriem iekļaut pamata paketē 80% programmu Eiropas Savienības vai Eiropas ekonomiskās zonas oficiālajās valodās, tikai palielina interesi par kanāliem, no kā politiķi gribēja atbrīvoties.

Šādu viedokli pauda Krievijas Žurnālistu savienības sekretārs Timurs Šafirs komentārā Sputnik Latvija.

Телевизионная испытательная таблица на экране телевизора - Sputnik Latvija
Mediju ētikas padomes vadītājs paudis viedokli par krievu valodas aizliegšanu TV Latvijā

Viņš atzīmēja, ka krievvalodīgā auditorija Baltijā ir visai plaša, un to nespēs ietekmēt nekādas kvotas, aizliegumi un represijas.

"Paradoksālā kārtā viņi panāks, ka Krievijas medijiem tiks pievērsta īpaša uzmanība. Jo aktīvāk jūs cenšaties kaut ko apslāpēt, jo vairāk par to interesēsies. Nav iespējams mūžīgi krāpt klausītāju, lasītāju. Un viņi saprot: ja viņiem slēdz piekļuvi Krievijas medijiem, tas nav darīts tāpat vien. Tātad kaut kada informācija, ko pārraida Krievijas mediji, ir pretrunā vispārpieņemtajām tēzēm, vai, iespējams, pasakām, ko klāsta no Baltijas valstu oficiālajiem telekanāliem," uzsvēra Šarifs.

Ziņu lente
0