Vai "Rīgas melno balzāmu" arī pārdēvēt? Iedzīvotājus šokējis skandāls ap saldējumu

© Sputnik / Sycheva Irina"Рижский черный бальзам"
Рижский черный бальзам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīmekļa lietotāji ir sašutuši par latvietes pārmetumiem saldējumam "Melnītis" un nobažījušies, ka nāksies pārdēvēt "Rīgas melno balzāmu", visus melnos kaķus un Melnupi, kā arī par to, kas notiks, ja "Attīstībai/Par!" nonāks pie varas.

RĪGA, 12. jūnijs – Sputnik. Aijas Ingrīdas Abenes sašutuma pilnais komentārs, kurā viņa pārmeta rasisma izpausmes saldējuma ražotājam "Rūjienas saldējums" produkcijas nosaukuma dēļ, radījis vēl lielāku sašutumu citu sociālo tīklu apmeklētāju vidū.

Atgādināsim, ka Abenei nepatika saldējuma "Melnītis" nosaukums, un viņa sāka kaunināt ražotāju.

Женщина ест мороженое - Sputnik Latvija
"Kauns!" – saldējuma ražotājam pārmet rasismu

Tomēr noskaidrojās, ka daudzi nepiekrīt Abenei un nobažījušies par to, ka viņas komentārs varētu kļūt par iemeslu visa "melnā" pārdēvēšanai Latvijā.

Tā kā 2018. gadā Abene balotējās Saeimas vēlēšanās no kustības "Attīstībai/Par!", lasītāji "sadeva" arī partijai, vēsta Mixnews.lv.

Viņi aizkaitināti rakstīja, ka nevēlas dot jaunas iesaukas saviem kaķiem, ko sauc par Melnīšiem, nevēlas, ka tiktu ieviests melnu apģērba priekšmetu un automašīnu aizliegums, vai pārdēvēts tāds zīmols, kā "Rīgas melnais balzāms".

"Nu, un ko tagad apdalītie darīs ar auto reģistrācijas apliecībām, kur virsbūves krāsa irakstīta "melna"? Un angļu valodas tehniskajā literatūrā ir arī krāsas kods ar nosaukumu "black"? Pasaule jūk prātā," uzskata Andis Feldmanis.

Hokejists Edgars Svirskis noskaidroja, no kādas partijas Saeimā balotējusies Abene. Vai "Attīstībai/Par!" pārstāvji ir pie pilna prāta, viņš taujāja.

​​"Nākošais solis būs nosaukt par rasistiem un tautas ienaidniekiem tos, kuri būs devuši saviem mājdzīvniekiem vārdu – MELNIS?" hokejists uzrakstīja savā lapā Twitter.

Гвардеец позирует для фото с туристами в Лондоне - Sputnik Latvija
"Rietumu civilizācijas beigas": nosodīti Iesalnieka izteikumi par Londonas mēru

Malā nepalika arī latviešu rakstnieks Ainārs Zelčsw. Arī viņš kritizēja partiju "Attīstībai/Par!".

Zelčs atzīmēja: "Var teikt, ka aparisti jūk prātā, un var manīt arī acīmredzamu ļaunprātību. Nu jau viņi sāk uzbrukt mūsu saldējuma ražotājiem par to, ka tiek lietoti gluži parasti vārdi. - Ja viņi tiks pie varas, tad apspiešana būs lielāka kā padomju okupācijas laikā."

No tīmeklī pieejamās informācijas izriet, ka Aija Ingrīda Abene ir latviete no Toronto, skolotāja un projektu vadītāja Okupācijas muzejā. 2018. gadā viņa balotējusies Saeimā no kustības "Attīstībai/Par!".

Ziņu lente
0