Veselības ministrija atvainojas: Covid-19 testi valstī pieejami bez maksas

© Sputnik / Алексей Майшев / Pāriet pie mediju bankasТестирование на COVID-19
Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāji sūdzas par to, ka nav iespējams veikt Covid-19 testu bez maksas, kas tika solīts visiem gribētājiem līdz jūnija beigām.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Saskaņā ar Latvijas valdības lēmumu, no 10. līdz 30. jūnijam ikviens var saņemt valsts apmaksātu koronavīrusa testu pat gadījumā, ja viņam nav simptomu.

Veselības ministrijas pārstāve Anna Strapcāne informēja, ka koronavīrusa testi tiks veikti līdz gada beigām, taču bez maksas tie pieejami tikai noteiktām iedzīvotāju kategorijām. Līdz 30. jūnijam valsts apmaksātu testu var veikt ikviens.

Tomēr izrādījies, ka cilvēki, kuri vēlējās veikt testu, saskārušies ar grūtībām – pakalpojums nav bijis pieejams.

Tas bija vakar...

Piemēram, Vadims Panovs savā lapā Facebook pastāstīja, ka tikai ar lielām grūtībām viņam izdevies sazvanīt norādīto numuru 8303 un pieteikties testam. Pēc tam vīrieti sāka iztaujāt, kur viņš varējis inficēties. Kad viņš godīgi atbildējis uz visiem jautājumiem, vīrietis saņēma atbildi, ka bezmaksas analīze viņam nepienākoties.

"Vaicāju: tāpat taču bija arī agrāk, kur tad ir akcijas jēga? Ā, saka, vakar tā bija, šodien jau esot jauni noteikumi," vīrietis citēja saņemto atbildi.

Spriežot pēc visa, Vadims Panovs nebija vienīgais, kurš saskāries ar tādu problēmu. Tomēr tagad, apliekcina Veselības ministrija, kļūmes esot izlabotas, un visiem pieejams Covid-19 tests bez maksas.

"Esam saņēmuši signālu, ka zvanot uz 8303, iedzīvotājiem ir sniegta nekorekta informācija. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām. Esam sazinājušies ar laboratoriju, kura apkalpo numuru, lai turpmāk viss būtu korekti. Valsts apmaksātu Covid-19 testu šobrīd var saņemt ikviens," informēja Veselības ministrija.

Tagad zvaniet

Atgādināsim: testam var pieteikties pa tālruni 8303 Centrālajā laboratorijā vai pa tālruni 67334433 E.Gulbja laboratorijā, kas strādā darba dienās no pl. 8:00 līdz 20:00, sestdienās – no 9:00 līdz 15:00 un svētdienās – no pl. 9:00 līdz 12:00.

Darba dienās no pl. 8:00 līdz 17:00 varat vērsties Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā pa tālruni 67000610.

Ja cilvēkam nav slimības simptomu, viņš var patstāvīgi ierasties analīžu nodošanas centrā. Ja simtomi ir, vispirms jāsazinās ar savu ģimenes ārstu, kurš informēs par ārstēšanas variantiem un pats nosūtīs slimnieku uz testu, uzsvēra Latvijas Veselības ministrija.

Ziņu lente
0