Politika

Andrejs Elksniņš atcelts no Daugavpils mēra posteņa

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Даугавпилса Андрей Элксниньш на церемонии зажжения Вечного огня у мемориала советским воинам
Мэр Даугавпилса Андрей Элксниньш  на церемонии зажжения Вечного огня у мемориала советским воинам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau trešo reizi šajā vēlēšanu ciklā Daugavpils domes deputāti atcēluši no posteņa mēru un jau otro reizi tas ir Andrejs Elksniņš.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") tika atcelts no amata ar balsu vairākumu, vēsta LSM.lv.

Pieteikumu domes sēdes sasaukšanai balsojumam par mēra atstādināšanu iesnieguši Latgales partijas deputāti, kuri pirms tam veidoja Daugavpils dome koalīciju ar "Saskaņu" kopā ar diviem "Mūsu partijas" deputātiem.

Андрей Элксниньш - мэр Даугавпилса - Sputnik Latvija
Vai valsti nepārvalda pilnīgi stulbeņi? Elksniņš sašutis par izdevumiem BTR un partijām

Domes deputāte Helēna Soldatjonoka (Latgales partija) pastāstīja, ka partijā strādā liels skaits pieredzējušu deputātu, kuri strādājuši gan valsts, gan pašvaldību pārvaldē, Saeimā un pieraduši darboties komandā, taču Elksniņš pieņem lēmumus vienpersoniski.

Jautājums par Elksniņa atbilstību ieņemamajam amatam sēdē tika izskatīts vispirms. Par mēra atstādināšanu nobalsoja deviņi deputāti, pret to iebilda četri, divi politiķi balsojumā nepiedalījās.

Deputātu lēmumu Elksniņš nosauca par komplimentu un pateicās kolēģiem par darbu.

Savā lapā sociālajos tīklos viņš atklāja sēdes nianses.

"Par "sabotāžu" deputāts Aivars Broks nosauca piedalīšanos 9. maija pasākumos, atbalstu Mūžīgajai ugunij un krievvalodīgajiem, atteikšanos par 1,2 milj. eiro būvēt pieminekli Latvijas aizgājušajam gadusimtenim.

Nespēja "nodrošināt domes deputātu saliedētu darbu" – raksturoja Jānis Dukšinskis, sak, neļauj mierīgi zāģēt.

Visu pārējo viņi noklusēja. Viņu klusēšanu pēc gada novērtēs iedzīvotāji.

Dīvaini, ka neierosināja mani turpat uz vietas nošaut," Elksniņš piezīmēja.

"Andrejs daudziem nepatika, toties viņu atbalstīja pilsētnieki. Droši vien tāpēc arī atstādināja. Tā mēdz gadīties," komentēja EP deputāts Nils Ušakovs.

Šis domes sasaukums atstādina Elksniņu no amata jau otro reizi, turklāt kkopš 2017.gada pilsētā tas ir jau trešais "apvērsums".

Ziņu lente
0