Covid-19 gadījumu skaits Latvijā tuvojas 1100

© Sputnik / Денис Абрамов / Pāriet pie mediju bankasТестирование на антитела к коронавирусу
Тестирование на антитела к коронавирусу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā fiksēti 1094 koronavīrusa infekcijas gadījumi. Katrs vienpadsmitais to starpā saistīts ar sociālās aprūpes centriem – inficētie ir centru darbinieki vai iemītnieki.

RĪGA, 11. jūnijs - Sputnik. Pēdējās diennakts laikā Latvijā veikts 1581 koronavīrusa tests, no tiem divi izrādījušies pozitīvi, vēsta Slimību profilakses un kontroles centrs.

Kopumā epidēmijas laikā valstī veikti 123 364 koronavīrusa testi, fiksēti 1094 inficētie, 818 cilvēki atveseļojušies, 26 – miruši.

Pēdējās diennakts laikā neviens Covid-19 pacients nav nogādāts slimnīcā. Stacionāri joprojām ārstējas 11 pacientiem, astoņiem viņu vidū slimība norit vidēji smagā formā, trīs ir smagā stāvoklī. No slimnīcām izrakstīti 167 pacienti.

Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sirmgalvjiem karantīna ES var saglabāties līdz gada beigām

Saskaņā ar žurnāla Ir datiem, katrs vienpadsmitais to starpā saistīts ar sociālās aprūpes centriem – inficētie ir centru darbinieki vai iemītnieki. Pie šīs kategorijas pieder 95 koronavīrusa pacienti valstī. Covid-19 fiksēts 71 pansionāta iemītniekam un 26 darbiniekiem no 12 pansionāriem. Septiņi cilvēki miruši.

Tomēr kopumā statistika liecina, ka ne tikai kopējā Covid-19 saslimstība Latvijā ir sekmīgi ierobežota, taču augstākā riska grupā rezultāti ir daudz labāki nekā citās Eiropas valstīs. veco ļaužu namos reģistrētie septiņi nāves gadījumi ar Covid-19 veido 27% no kopējā nāves gadījumu skaita, savukārt citās Eiropas valstīs šie rādītāji ir daudz augstāki, piemēram, Norvēģijā līdz 11. maijam tika ziņots, ka pansionātos miruši 136 cilvēki – 61% no visiem nāves gadījumiem Covid-19 rezultātā. Spānijā šis rādītājs ir vēl augstāks – 66%, veco ļaužu namos miruši 17 730 inficēti cilvēki.

Ziņu lente
0