Zemkopības ministrija piešķīrusi 125 tūkstošus eiro Ukrainas olu pārbaudei

© pixabayЯйца
Яйца - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Olas un olu produkcija, kas nokļūst Latvijas tirgū no Ukrainas, turpmāk tiks pakļauta rūpīgam monitoringam.

RĪGA, 10. jūnijs – Sputnik. Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests  (PVD) plāno pastiprināt kontroli valstī ievestai olu produkcijai no Ukrainas, raksta Lsm.lv.

Tiek ziņots, ka 2020. gadā papildu kvalitātes kontroles pasākumiem Zemkopības ministrija piešķirs 125 tūkstošus eiro, no kuriem 105 tūkstoši eiro aizies BIOR institūta finansējumam, savukārt atlikušie 20 tūkstoši eiro tiks piešķirti pašam PVD.

Iepriekš Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācija palūdza Latvijas premjerministram Krišjānim Kariņam apturēt olu importu no trešajām valstīm, tai skaitā no Ukrainas.

Банковская карта - Sputnik Latvija
Kā cilvēkiem Latvijā iepaticies pirkt pārtiku internetā

2019. gada jūnijā papildu pārbaužu gaitā noskaidrojās, ka higiēnas līmenis Ukrainas fabrikās ir ļoti zems, jo salmonellas baktērijas tika atklātas pat termiski apstrādātos produktos. tas izraisīja asociācijai lielu uztraukumu par Latvijas patērētāju veselību, jo imports no Ukrainas sastāda aptuveni trešo daļu no Latvijā importēto olu apjoma.

Kopš pērnā gada sākuma PVD jau četras reizes ir atklājusi Eiropā nepieļaujamu salmonellas piesārņojumu produkcijā no Ukrainas. Zemkopības ministrijā paziņoja, ka patērētāju drošības nolūkos nolemts sešu mēnešu garumā rīkot pastiprinātu paliekošo vielu monitoringu olās un olu produkcijā.

Pērn Latvijas Olu un putnu gaļas ražotāju asociācija pauda uztraukumu saistībā ar to, ka "Ovostar Union" – viena no vadošajām agrārās rūpniecības kompānijām Ukrainā – neatmet plānus uzbūvēt Latvijā putnu fabriku uz 8 miljoniem vistu. Asociācijā uzskata, ka kompānija spēs izmantot olu pulveru un citas produkcijas ražošanai, lai apietu Eiropas dējējvistu uzturēšanas normas, kuras netiek ievērotas Ukrainā.

Ziņu lente
0