Augsta agresijas pakāpe: eksperts novērtēja rīkojumus Latvijā kara gadījumam

© Foto : из архива автораЗаведующий кафедрой политологии и социологии Российского экономического университета имени Плеханова, военный политолог Андрей Кошкин
Заведующий кафедрой политологии и социологии Российского экономического университета имени Плеханова, военный политолог Андрей Кошкин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Aizsardzības ministrijas norādījumi kara gadījumam raksturo ne tikai republikas ģeopolitisko stāvokli, bet arī attīstības vektoru – valsts spēj vienīgi ģenerēt augstas pakāpes agresiju, neko vairāk.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Latvijas Aizsardzības ministrija laidusi klajā bukletu "Kā rīkoties krīzes gadījumā", kurā sniegti ieteikumi iedzīvotājiem, kā izturēties krīzes situācijās, kas saistītas ar epidēmijām, tehnogēnām katastrofām un dabas kataklizmām. Īpaša uzmanība veltīta padomiem par to, kā rīkoties kara gadījumā.

Latvijai nekas cits neatliek, kā vien ģenerēt augstas pakāpes agresiju, sarunā ar Sputnik Latvija norādīja Krievijas Ekonomikas universitātes Politoloģijas un socioloģijas katedras vadītājs, militārais politologs Andrejs Koškins.

Транспортное средство Министерства обороны Латвии - Sputnik Latvija
Jebkāda informācija par padošanos – meli! AM laidusi klajā bukletu kara gadījumam

"Ne ekonomika, ne sociālā sfēra Latvijā nav prioritāras un nonākušas visai bēdīgā stāvoklī. Naudu, ko pagaidām izsniedz Eiropas Savienība, un grantus no ASV var saņemt, ja aktīvi īstenot agresīvu Krievijai naidīgu politiku. Tā nu Latvija ar to nodarbojas," konstatēja Koškins.

Eksperts atzīmēja, ka Latvijas Aizsardzības ministrijas norādījumi kara gadījumam raksturo ne tikai republikas ģeopolitisko stāvokli, bet arī attīstības vektoru.

Ja valsti apdraud ārējais ienaidnieks, Ministru kabinets izsludina ārkārtējo stāvokli, armija un kompetentie dienesti sāk aizsardzības pasākumus, vēsta buklets. Latvijas iedzīvotājiem jābūt gataviem karadienestam, viņiem ir tiesības sākt bruņotu pretošanos un atteikties no sadarbības ar okupācijas varu.

Ziņu lente
0