Ieceļotājiem Latvijā drīzumā varētu atcelt divu nedēļu pašizolāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovПассажиры в масках в аэропорту Рига
Пассажиры в масках в аэропорту Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc vienošanās starp Baltijas valstīm notiks arī Latvijas valdības sēde, kurā tika izskatīts piedāvājums par 14 dienu pašizolācijas atcelšanu tiem, kas ierodas no ES un EEZ.

RĪGA, 31. maijs – Sputnik. Latvijas veselības ministre Ilze Viņķele savā Twitter lapā publicēja ziņu par to, ka pašlaik notiek plāna izstrāde attiecībā uz pašizolācijas prasībām tiem, kas ierodas no ES valstīm, kur kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 vīrusu nepārsniedz 15 cilvēkus uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju, raksta Press.lv.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs atzīmēja, ka Baltijas valstu veselības un ārlietu ministri pieņems lēmumu par karantīnas pasākumu atcelšanu tiem, kas ierodas ES un EEZ valstīm, starp kurām ir arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Pēcāk notiks Latvijas valdības sēde, kurā arī tiks izskatīts šis priekšlikums.

Atgādināsim, ka Rinkēvičs, Lietuvas ĀM vadītājs Lins Linkēvičs un Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu virtuālās tikšanās laikā saskaņoja memoranda redakciju par brīvu pārvietošanos starp Baltijas valstīm. Citu valstu pilsoņiem, kuri ierodas Baltijā, saglabājas divu nedēļu pašizolācijas prasības.

Ziņu lente
0