Nosvinēsim Līgo, kā nākas: 2021. gadā gaidāmas garas brīvdienas

© Sputnik / Sergey MelkonovПраздник Лиго в Риге
Праздник Лиго в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Garu brīvdienu ieceri iedzīvotāji atbalstīja gandrīz vienbalsīgi, liecina aptaujas rezultāti.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Valsts sekretāru sapulces vajadzībām sagatavotais pārskats liecina, ka 2021. gadā Līgo svētkos gaidāmas piecas izejamās dienas, vēsta Mixnews.lv.

Garas brīvdienas iedzīvotājiem gaidāmas tāpēc, ka tiks pārceltas darba dienas. 24. jūnijs 2021. gadā ir ceturtdiena. Līgo svētki ir 23. jūnija naktī. 25. jūnijs ir piektdiena. Tāpēc tiek izvērtēta iespēja pārcelt šo darba dienu uz sestdienu, 19. jūniju. Tad iznāks četras brīvas dienas.

Отрывок из фильма На берегах Балтики - Sputnik Latvija
Kā Līgo svinēja 70.gados: filma "Baltijas krastā"

Bez tam darba dienu, 19. novembri, kas iekrīt piektdien, starp sestdienu, 20. novembri un svētku dienu 18. novembrī, iecerēts pārcelt uz 13. novembri.

Pirmdien, 3. maijā darba dienu plānots pārcelt uz 8. maiju, sestdienu, jo 3. maijs iekrīt starp svētdienu un svētkiem 4. maijā.

Ekonomikas ministrija aptaujā jau painteresējusies, vai iedzīvotāji ir gatavi tādām garām brīvdienām. Starp 23 005 respondentiem 94,57% atzinīgi novērtēja tādu ieceri.

Atgādināsim, ka šogad ārkārtējās situācijas dēļ Līgo svētkiem veltīti plaši pasākumi nenotiks. Nav zināms, vai tiks svinēti arī pilsētas svētki, kas bija iecerēti augusta vidū.

Ziņu lente
0